S.V. Capelle en NEO’25 in evenwicht

0
134

Na de winterstop hervatte S.V. Capelle zaterdag de competitie met de derby tegen NEO’25. In de eerste helft was er voor de vele toeschouwers weinig te genieten: zowel NEO’25 als S.V. Capelle voetbalden matig. De wedstrijd speelde zich met name af op het middenveld. Afgezien van enkele afstandsschoten gebeurde er weinig voor beide doelen. De wedstrijd leek ongemerkt naar de rust te gaan, maar enkele minuten hiervoor gebeurde er toch niet iets in het veld: Capellenaar Davey van Balkom kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart, waardoor S.V. Capelle met 10 man verder moest.

In de tweede helft lieten beide ploegen meer zien. S.V. Capelle kreeg kort na rust een kopkans via Serhan Eyupoglu, die zijn inzet zag naast gaan. Kort hierna een gevaarlijk moment voor het Capelle doel. De inzet van NEO’25 ging even over de doellijn heen, maar gelukkig voor Capelle werd dit niet opgemerkt door scheidsrechter Van Rijswijk. Even later was het toch raak voor de bezoekers. Bij een vrije trap verdedigde S.V. Capelle niet attent, waarna Laurens Bogers de 0-1 kon binnenkoppen. Kort hierna een kans voor Capelle via Serhan Eyupoglu, maar zijn schot werd gepakt door NEO’25 doelman Sam Brok. Enkele minuten later scoorde NEO’25 de 0-2: een mooi schot van Julian Vos belandde in de linkerhoek van het Capelle doel. S.V. Capelle ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Serhan Eyupoglu had pech dat twee maal een inzet van de lijn werd gehaald. In 65e minuut was het toch raak voor S.V. Capelle: via een zwabberend afstandsschot van Onur Ulusan werd het 1-2. S.V. Capelle drong aan naar voren, maar gaf hierdoor achterin ook meer ruimte weg. NEO’25 verzuimde hiervan te profiteren, waardoor het tot het einde spannend bleef. S.V. Capelle had pech dat een duidelijke handsbal van NEO’25 binnen de 16 meter niet opgemerkt werd. Enkele minuten voor tijd een actie van Jurgen van Selst, die de NEO’25 doelman omzeilde. Zijn inzet werd in het doel gewerkt door NEO’25 verdediger Soffner en dit betekende de 2-2. In de slotfase moest Capelle doelman Dennis van Turnhout nog in actie komen: hij tikte een gevaarlijke inzet uit het doel weg. De eindstand werd 2-2. Na een 0-2 achterstand met 10 man was met name Capelle hier gelukkig mee.

Als de vorst niet te hard toeslaat, dan speelt S.V. Capelle komende zaterdag nogmaals thuis: nummer twee SC Everstein komt dan op bezoek.

foto’s: MW fotografie