Zwaluwen pakt drie punten tegen Swift

Afgelopen zaterdag stond in de Hoofdklasse VV Zwaluwen tegen AVV Swift op het programma. Aan de Zwaluwenlaan werden de toeschouwers niet getrakteerd op goed voetbal en veel kansen, maar het thuispubliek mocht wel een keer juichen. Swift scoorden niet en dus stond er na 90 minuten 1-0 op het scorebord.

Soms kan het voetbal niet goed zijn, maar kan het wel een leuke wedstrijd worden met veel kansen. Zaterdag hanteerde beide ploegen de lange bal, en dat resulteerde dus in veel kopduels. De wedstrijd begon met wat aanvallende intenties van Swift, een schot van Guido de Graaf wordt goed gekeerd door doelman Marvin van Tienen. Daarna drukt Swift even door en dat resulteert in een aantal corners. Na een half uur kreeg Zwaluwen wat kansen. Joseph Gonsalves begint met een solo, maar hij stuit op de doelman. Vervolgens zijn er nog een paar kleine kansjes, maar gescoord wordt er niet.

In de tweede helft eigenlijk nog steeds hetzelfde spelbeeld. Swift met iets meer balbezit. Een redding van Gudde op de doellijn die zorgt dat Swift niet op een 0-1 voorsprong komt. Aan de andere kant is het de Groot die een kans heeft, maar iets te slap inschiet. Uiteindelijk is het, na een mooie aanval over de grond, Wever die de bal krijgt en uit de draai binnenschiet (1-0). Swift gaat meer naar voren spelen en er komt meer ruimte op het veld. Het resulteert in nog wat kleine kansen, maar geen doelpunten.

Zwaluwen pakt thuis de drie punten en mag volgende week op bezoek bij De Jodan Boys. Zwaluwen staat nu op zeventien punten, eentje meer dan Swift. De ploeg uit Amsterdam krijgt FC Rijnvogels op bezoek. Beide wedstrijden beginnen om 14.30.

Geef een reactie