Bij Kozakken Boys wordt hard gewerkt aan de samenstelling van de selectie voor het nieuw seizoen van 2019-2020. Het duo Kees Spaan/Ger Klop gaat daar als een ‘technisch hart ‘over. Zij kijken zelfs al verder, want als één van de eerste werd met Jeffrey van Nuland een verlenging tot 2021 afgesproken.

Hetzelfde geldt voor centrale verdediger Sven van Ingen. Tel daarbij de doorlopende contracten van Quentin Jakoba en Leon Bot op en dan wordt er al aan het geraamte van het nieuwe Kozakken Boys gewerkt.

Van Nuland is tevreden met de verlenging van zijn contract. ,,Ik word een blijvertje, want het gaat straks al naar de vijf jaar. Ik ben er blij mee, want Kozakken Boys is en blijft een mooie club om voor te spelen.”

Jeffrey van Nuland, vanaf 2016 op De Zwaaier, is inmiddels een onmisbare pion op het middenveld van Kozakken Boys. De reserve-aanvoerder zorgt samen met Gwaeron Stout voor de balans op dit zo belangrijke deel van het veld. In de periode dat van Nuland en Stout eerder even niet beschikbaar waren, werd meteen duidelijk hoe de verhoudingen liggen.

De voormalig prof van RKC Waalwijk en Helmond Sport is voor trainer Michel Langerak multifunctioneel inzetbaar, want hij kan ook centraal achterin goed uit de voeten.`

Tegen De Treffers werd het weer volle bak voor Van Nuland, die eerder dit najaar, volledig ten onrechte, even met de club uit Groesbeek in verband werd gebracht. ,,Ik zou volgend seizoen de overstap naar De Treffers maken, las ik. Die verhalen staken de kop op toen bekend werd dat vier van onze spelers naar Bunschoten-Spakenburg gingen verkassen. Regelrechte onzin, want mijn vertrek is nooit aan de orde geweest.”

Over de trainerswissel en het vertrek van trainer Jasper de Muijnck is Van Nuland kort. ,,Uiteindelijk onontkoombaar. Het is goed om met Langerak een nieuwe start te maken. Dat is wel de beste oplossing. Langerak weet zijn enthousiasme goed over te brengen op ons.”