Hete middag bij VVSB tegen Kozakken Boys

0
107

Het was een spannend degradatieduel tussen het thuisspelende VVSB en Kozakken Boys. De thuisploeg had lange tijd het initiatief, maar gaven dit toch weg aan het einde van dit duel. Een doelpuntenfestijn met zeven doelpunten. De inzet van de wedstrijd is het ontlopen van een laatste plek in de tweede divisie.

De thuisploeg nam direct het initiatief in het duel. Dat betaalde zich ook al vroeg uit in een voorsprong. Een fraaie lob van Arno Dijkstra ging voorbij de keeper van Kozakken Boys. Een kwartier later wist Luninho Martens de score te verdubbelen middels nog een lobje. De ploeg uit Noordwijkerhout bleef domineren en kreeg voor de rust nog meerdere kansen.

Na de thee deden de bezoekers vanuit het niets iets terug. Het was Ahmed El Azzouti die met een fantastische omhaal scoorde. Hoewel dit doelpunt Kozakken Boys ongetwijfeld weer vertrouwen had gegeven, was het niet de ploeg die het eerste scoorde. Tommy Bekooij promoveerde een voorzet tot doelpunt: 3-1.

Met nog 20 minuten had Kozakken Boys niet veel tijd meer om ervoor te zorgen dat ze niet op een laatste plek zouden belanden. Ze scoorden via Gwaeron Stout, die de bal vanuit een lastige hoek tegen de touwen schoot. De ingevallen speler Irvingly Van Eijma schoot slechts drie minuten later de gelijkmaker binnen. Een zinderende slotfase volgde, waarin El Azzouti de wedstrijd besliste. VVSB kon niks meer terugdoen, waardoor op de eindstand 3-4 stond.