Olympia’60 groeit als kool: ‘Plezier staat hier echt nog voorop’

Rolf Rombouts (39) is de trotse jeugdvoorzitter van de Dongense voetbalclub Olympia’60. De jeugdafdeling groeit als kool en de organisatie staat goed. Rombouts wil voor continuïteit zorgen en hier en daar de club vooruit helpen.

Vijf jaar geleden kwam Rombouts bij Olympia’60 terecht via zijn dochter, die ging voetballen. “Mijn schoonvader is een van de oprichters van de club en het grootste deel van mijn schoonfamilie speelt bij Olympia’60. De keus was voor mij dan ook niet zo moeilijk.” Stilletjes langs de lijn toekijken is niets voor Rombouts, hij is een bekende vrijwilliger in Dongen als onder meer oud-voorzitter van de Zomerspelen. Hij begon al gauw als trainer en stroomde twee jaar geleden door naar de jeugdcommissie van de Dongense voetbalvereniging. Toen de positie van jeugdvoorzitter vrij kwam, werd hij naar voren geschoven. “Ik vind het te makkelijk om langs de lijn te staan mopperen, doe er dan daadwerkelijk iets aan.”

Sindsdien heeft hij een goed beeld gekregen van Olympia’60. “Heel veel dingen lopen al prima, we bestaan over twee jaar 60 jaar en het zou dan ook raar zijn als we veel moeten aanpassen en opzetten. Het is wel zo dat je als nieuweling altijd dingen ziet die beter kunnen, zeker nu we zo gegroeid zijn.” Want Olympia’60 is in de afgelopen jaren van een klein clubje uitgegroeid naar een veel grotere voetbalvereniging. “We hadden jarenlang zes of zeven jeugdteams, volgend jaar hebben we er al 22. Dat heeft wat gevolgen voor de organisatie en accommodatie.”

De visie van de jeugdvoorzitter en de club is duidelijk: plezier staat voorop. “Ouders weten dat hun kinderen bij Olympia’60 in een gemoedelijke en gezellige sfeer terechtkomen. Het is nog net iets meer ongedwongen dan bij andere clubs. Wij zorgen ervoor dat teams ook in sociaal opzicht kloppen, het gaat niet alleen om de prestatie. Daarnaast organiseren we best wat activiteiten buiten het voetbalveld, waarmee je een familiaire sfeer creëert binnen je club. Denk dan aan het Weekendkamp.” Rombouts prijst de jeugdcommissie en zijn collega-bestuurslid Jeroen Timmermans voor hun werk in de jeugdafdeling.

Om ook jongens en meisjes die prestatievoetbal willen spelen een plekje te geven, mikt Olympia’60 vanaf de JO13 met elk eerste team op de tweede klasse. “Want het is voor niemand leuk als we betere spelers met mindere samen moeten laten voetballen. Wij noemen dat passend indelen.”

Als Rombouts op woensdagavond het sportpark Crispijn op loopt en 150 jongens en meisjes enthousiast ziet trainen, geeft hem dat genoeg voldoening en energie om weer vele uren tijd in het werk te steken. “Iedereen kan bij Olympia’60 lid worden. Jongens en meisjes kunnen hier met veel plezier voetballen op hun eigen niveau.”

Geef een reactie