Erik Nijssen blij met nieuwe start VV Internos 1

Vanaf dit seizoen speelt het eerste team van VV Internos op zaterdag in plaats van op zondag. Aan de kersverse hoofdtrainer en rasechte clubman Erik Nijssen (32) de taak om van die overstap een succesverhaal te maken.

Als iemand VV Internos goed kent, dan is het Erik Nijssen wel. De clubjongen doorliep als voetballer alle selectieteams van de vereniging, speelde er later maar liefst negen jaar in het eerste en werkte op sportpark De Hoge Neerstraat ook al tijdens zijn voetballoopbaan bij de jeugdteams van Internos aan een trainerscarrière. “Als speler heb ik de gouden jaren bij Internos 1 mogen meemaken”, zo vertelt Nijssen. “Jarenlang heeft ons vlaggenschip het volgehouden in de eerste klasse en het enige seizoen in de hoofdklasse was helemaal geweldig. Dat was destijds het hoogste amateurniveau van Nederland, waardoor we op bezoek gingen bij grote clubs met prachtige accommodaties. Het was een eer om deel uit te maken van een gouden generatie.”

Knieblessure
Gedurende zijn voetballoopbaan dacht Nijssen al vaak als een trainer. Daardoor kon hij naar eigen zeggen ‘vaak wat vervelend’ zijn door zijn opmerkingen aan het adres van de trainer. Nadat hij na een flinke knieblessures stopte als speler, besloot het voetbaldier zich volledig te focussen op een toekomst als coach. “Ik had al een trainerscursus gevolgd, werd steeds fanatieker bij de jeugd van Internos en kreeg uiteindelijk zelfs een kans bij de voetbalacademie van Willem II”, legt Nijssen uit. “Dat was een droom die uitkwam. En na vier jaar Willem II ben ik het diploma UEFA A rijker. Tegenwoordig ben ik trainer/coach bij NAC onder 12, een baan die ik combineer met een rol als studiecoach voor jonge topsporters op het Koning Willem II College.”

Fulltime coach
Nijssen is dus eigenlijk een soort fulltime coach, zeker nu hij komend seizoen ook nog de leiding heeft over Internos 1. Die plaats kwam vrij na het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Marc de Weerd. Nijssen debuteert als hoofdtrainer in een nu al bijzonder seizoen voor Internos. Het eerste team van de club speelt namelijk sinds dit seizoen op zaterdag, een keuze waar Nijssen achter staat. “Steeds meer jongeren met passie voor voetbal vinden het prettiger op zaterdag te spelen. Dan kunnen ze ‘s avonds op stap en houden ze de zondag voor zichzelf. Door deze verandering hopen we een betere doorstroming te krijgen van de jeugd naar de senioren. Daarnaast wordt het denk ik ook gezelliger op ons sportpark als pupillen en senioren op dezelfde dag op de club zijn”, aldus de Internos-man.

Hoe viel de overstap naar het zaterdagvoetbal bij de selectie van Internos? “Zeer goed”, bevestigt Nijssen. “Het bestuur was bang dat er veel jongens zouden weglopen, maar dat is amper gebeurd door onze ambities en positieve gesprekken. Ik ben erg benieuwd naar het niveau in die competitie en heb geen idee wat ik ervan moet verwachten.” De oud-voetballer van het eerste vindt het hierdoor wel moeilijk om een concrete doelstelling te formuleren voor zijn jonge ploeg. “Ik ben ambitieus en wil voor promotie spelen. Ik geloof in mijn eigen kwaliteiten en in die van ons als groep, maar het is afwachten hoe het seizoen gaat lopen. Ik ben me er van bewust dat er bij de club een bepaald verwachtingspatroon heerst en dat vind ik alleen maar leuk. Hopelijk kunnen de gloriejaren bij Internos in de toekomst terugkeren.”

Geef een reactie