Baardwijk – Bavel: Regels zijn regels

0
110

We zitten net in de wedstrijdbespreking en daar komt onze pupil van de week Niels Bouman aan. De trainer stelt zich voor en vraagt of hij het goed heeft gelezen, Niels had namelijk 1-2 voorspelt. We kennen Bavel natuurlijk vrij goed inmiddels en de trainer praat dan ook wat over de details, en dat we zeker fel en geconcentreerd moeten beginnen.

We kleden om en gaan met de warming-up beginnen, Niels doet mee en heeft in Ugur zijn maatje gevonden. Het is druk op het sportpark want heel de jeugd ontvangt vandaag nieuwe tenues, trainingspakken en voetbaltassen van de sponsor 123inkt. Niels verricht de aftrap en passeert de spelers van Bavel alsof ze er niet staan en schiet de bal beheerst linksonder in het hoekje, 1-0. Niels rent naar de dug-out, maar niet voordat hij nog een vaantje van de scheidsrechter krijgt en het fluitje gaat. Bork heeft naar de trainer geluisterd want in de eerste minuut krijgt Isak een kans die de keeper keert. Corner, die bij Kevin op het kopje valt en ja nee hij mikt op de paal. Maar ook Bavel laat zien waarvoor ze naar Bork zijn gekomen, in de vierde minuut een dieptebal maar Patrick redt. Davy rukt op vanuit de achterhoede in de achtste minuut en schiet, maar de keeper keert. Bartje denkt ik ga even goochelen met de bal en vermaak het publiek, balverlies en ze gaan op onze keeper Patrick af die wederom keert. Dylan die wel van een geintje houdt denkt even kijken of Patrick wel echt scherp is, een te korte terugspeelbal en ze staan 1 op 1 met Patrick die wederom redt. In minuut 24 een vrijetrap van Bartje die weer op het kopje van Kevin belandt, deze keer is het wel raak 1-0.

We gaan door en onze Rene de Slowaak schiet in minuut 31 vanuit de draai op de op de dwarsligger. We hebben het onder controle denken wij, maar dan in minuut 40 een diepe bal waar de spits achter aan gaat. Ricardo sprint mee en gaat in de fout, de spits kruist voorlangs waardoor Ricardo hem een duwtje geeft binnen de beruchte zestien. Rood en een strafschop, Ricardo verlaat teleurgesteld het veld. Regels zijn regels beslist de scheidsrechter. Nog vijf minuten tot de rust, dus dicht houden de kleedkamer in en kijken wat te doen. Maar dan op slag van rust trapt een speler van Bavel onze Guus na. De scheidsrechter heeft dit waargenomen zegt hij tegen onze aanvoerder, regels zijn regels dus rood. Wat schets onze verbazing, hij geeft helemaal niets. In de discussie die ontstaat trekt de goede man twee keer geel tegen Baardwijk, Tom moet het veld verlaten.

We gaan rusten en ik hoor een hoop gevloek, getier en deuren dichtslaan. De trainer zondert zich even af en belt Jomanda, hij komt herboren terug en ontvouwd zijn strijdplan want we staan met 9 tegen 11 nu. We gaan staan en zeggen, nee zweren dat we ons dat punt niet af laten nemen door Bavel. We beginnen de tweede helft met compact en gesloten voetbal, intussen is Marc onze stofzuiger in het veld gekomen voor Rene. Bavel is bang van Bork denk ik, want ze blijven met vier man achterin en onze strijders houden vrij gemakkelijk stand. We staan als een blok en strijden voor iedere meter, Bavel blijft de bal breed spelen in plaats van diep. In een van de weinige aanvallen van Bavel moet Baardwijk in minuut 61 een overtreding maken, vrije trap want regels zijn regels. De bal wordt genomen en gaat binnenkant paal de doellijn over: 1-2. Het is over denkt Hansie en ons trouwe publiek. Toch geeft Bork niet op en gaat voor dat punt, in minuut 67 een vrijetrap die wordt door gekopt. Hij beland bij Davy op zijn pantoffel, maar helaas belandt deze in het zijnet. Maar dan in minuut 69 begint onze benjamin Delano aan een solo waarbij hij vier man passeert alsof ze er niet staan. Hij behoudt het overzicht en legt af op Isak, die genadeloos linksonder in de hoek schiet, 2-2!! Het harde werken wordt beloond, nu dichthouden, tijdrekken en af en toe een balletje naar Piet Klerks schieten. We doen nog een tactische wissel in minuut 73, we wisselen Isak in voor Ugur die nog even de verdediging van Bavel kan afjagen en een balletje kan vasthouden. Patrick wordt ‘man strijder van de wedstrijd ‘, hij redt ons nog in minuut 90 en 91.

Gezien de wedstrijd is 2-2 een terechte uitslag volgens Hansie, al zullen de meningen verdeeld zijn. Niels, ik hoop dat je een leuke middag hebt gehad en tot in het eerste over enkele jaren. Jongens houdt dit gevoel en deze strijdlust vast, dan komt het voetbal en de punten vanzelf.

Zoals een gezegde van Hansie luidt: “Wie strijdt verdient een punt “