Steeds meer kinderen en jongeren uit Oosterhout melden zich aan bij voetbalvereniging Oosterhout. Zeker voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 19 jaar die beter willen worden in het voetbal, is VV Oosterhout ‘the place to be’. Zo heeft VV Oosterhout diverse voormalig profvoetballers in het technisch hart van haar vereniging opgenomen. Samen met de Technische Commissie geven zij structuur aan het voetbaltechnische klimaat binnen VV Oosterhout en monitoren zij de uitvoering van het voetbaltechnisch beleidsplan ‘Met plezier presteren’. Hierin is een gedegen visie neergelegd om VV Oosterhout binnen nu en 2024 te laten ontwikkelen naar een gedegen 1e klasser en eigen jeugd een voetbalopleiding én voetbalplezier te bieden. De prestatieteams van VV Oosterhout worden in hun verdere ontwikkeling begeleid door gediplomeerde trainers.

 

Deze professionele aanpak, werpt inmiddels ook zijn vruchten af. Het hoogste jeugdteam, te weten de JO19-1, gaat komend seizoen zelfs hoofdklasse spelen. Deze groep staat onder leiding van een ervaren hoofdtrainer en twee assistenten. Deze assistenten spelen in de Zondag-1, het vlaggenschip van VV Oosterhout. Voetbalkennis en ervaring wordt zo doorgegeven aan de eigen jeugd. Daarnaast is Stijn Biemans recent benoemd tot hoofdtrainer van de JO17-1. Stijn is de huidige aanvoerder van de Zondag-1. Hij speelt al jaren in dit hoogste team van VV Oosterhout en heeft daarvoor bij diverse topamateurverenigingen gevoetbald. Zijn jeugdopleiding heeft hij doorlopen bij RKC Waalwijk. Met zijn voetbalervaring en kennis gaat Stijn de groep van 15- en 16-jarige talenten verder opleiden en voorbereiden op de grote stap naar de JO19-1. Stijn Biemans is in Brabant een bekende naam, een speler/trainer met veel voetbalkennis en een groot netwerk. VV Oosterhout is dan ook in haar nopjes dat hij hier al jaren voetbalt en komend seizoen als hoofdtrainer de JO17-1 onder zijn hoede neemt. Waarschijnlijk zal ook Stijn worden bijgestaan door een assistent-trainer die afkomstig is uit de Zondagselectie. De twee hoogste jeugdteams van VV Oosterhout, te weten de JO19-1 en de JO17-1, zijn daarmee dus bezet met enkele toptrainers om de jeugd van VV Oosterhout écht zelf op te leiden en ze naar het hoogste platform te begeleiden, de Zondagselectie. Ook binnen de damesafdeling wordt hard aan de weg getimmerd. Ook hier is ruime aandacht voor de technische begeleiding om hoog te presteren.

 

Overigens wordt bij VV Oosterhout vanaf binnenkomst van de jongste telgen al aandacht besteed aan de eerste fase van hun voetbalontwikkeling. Zoals beschreven in het eerdergenoemde technische beleidsplan worden deze 5- á 6-jarigen op basis van een doorontwikkelde voetbalvisie allereerst vaardig gemaakt met de bal. Vanaf daar worden de spelers en speelsters verder ontwikkeld als echte voetballers en voetbalsters.

 

Naast sportiviteit ademt VV Oosterhout ook gezelligheid uit met de prachtige, nieuwe kantine waar sporters, sponsoren en supporters na het voetballen gezellig een drankje kunnen doen of een hapje eten. Ook papa’s en mama’s kunnen bij VV Oosterhout lekker voetballen op vrijdag in speciaal opgerichte 35+ en 45+ teams. Het is een gezellige sportvereniging waar junioren en senioren op elk gewenst niveau kunnen voetballen. Het is gelegen op een hypermodern sportpark dat van alle gemakken is voorzien.

 

Gelet op de voetbaltechnische ontwikkelingen, de geweldige topaccommodatie en het zwart-wit gestreepte shirt wordt VV Oosterhout ook wel eens het ‘Juve’ van Oosterhout genoemd. Juventus Football Club, een Europese topclub en één van de oudste voetbalclubs van Italië, speelt in hetzelfde zwart-wit gestreepte shirt en dus is de vergelijking snel gemaakt. Daarmee heeft VV Oosterhout overigens niet de illusie dat ze een profvereniging is en wil dat ook niet op verkapte wijze nabootsen. VV Oosterhout is wel een ambitieuze voetbalvereniging die met haar jeugdteams naar het hoogste niveau streeft door hen op te leiden met ervaren voetbaltrainers. En hen hiermee ook een toekomst bieden om ooit in het hoogste team, de Zondag-1, te kunnen voetballen. Dat is prachtig om te zien, sportief VV Oosterhout: Black-White-Dynamite! Kortom, sta jij al jaren op een wachtlijst, wil jij beter worden in het voetballen of wil jij (als speler en trainer) voldoende veldruimte hebben om écht te kunnen trainen? Meld je dan aan bij VV Oosterhout (jeugd@vvoosterhout.nl). Wij verwelkomen jou graag!