PUTTE – Hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn, daar kan RKVV Grenswachters meer dan een hartig woordje over meepraten. Twee jaar geleden nog derdeklasser, vorig seizoen door allerlei perikelen uiteindelijk géén kampioenschap en dit jaar knokkend voor lijfsbehoud. Toch is Michael Denkers er prima op zijn plek.

“Ik voetbal hier inmiddels voor het vijfde seizoen en heb het prima naar de zin. Het is een hechte club, bijna een soort familie. Eens je erbij komt, dan sluiten de supporters je in de armen. Iedereen kent elkaar. Ook spelers van buiten het dorp kunnen beamen dat bij Grenswachters sfeer en gezelligheid voorop staat.”

Sfeer en gezelligheid zijn vaak echter nóg groter als er ook positieve resultaten te noteren vallen. En juist dat laatste is waar het soms bij de grensclub dit jaar aan heeft ontbroken. Het heeft geresulteerd in een tegenvallend seizoen bivakkerend in de onderste regionen van de 4e Klasse B, mijlenver verwijderd van een topklassering. “Meedoen om de prijzen was de doelstelling, zeker na vorig seizoen. We hadden graag bovenin meegespeeld. We hadden meer moeten winnen, veel wedstrijden die twee kanten op konden trokken we dit seizoen niet over de streep in tegenstelling tot vorig jaar. Dat heeft ons veel punten gekost.”

Het maakt dat Grenswachters het zichzelf onnodig moeilijk heeft gemaakt in de strijd om het vierdeklasserschap. Zeker als je tegen directe concurrenten zoals Gesta niet de volle buik weet te pakken. Over zijn eigen rol dit huidige seizoen is Dankers op sportief vlak eveneens verre van tevreden. “Nee dat klopt. Ik niet zoveel gespeeld als ik zou willen. Dus ik ben zeker niet tevreden, als mijn prestaties beter hadden geweest had dit misschien wel het geval geweest. Vooral in de opbouw zou het nog beter moeten om aanvallend ook wat meer te kunnen brengen. Want hoewel het nu niet zo lijkt, vind ik dat we zéker in de vierde klasse thuishoren. Voor de vijfde klasse zijn we als selectie in mijn ogen gewoon te goed.”

Waar vorig jaar in een competitie tussen een zevental Zeeuws-Vlaamse tegenstanders ternauwernood het kampioenschap werd verspeeld ziet de 26-jarige verdediger, dat Grenswachters het in tegen de Brabantse opponenten een stuk lastiger heeft. “De reeks waar we nu in zitten is een stuk onvoorspelbaarder. Iedereen kan van iedereen winnen en alles staat dichter op elkaar. We hebben dit seizoen veel pech gehad, in de afronding maar ook verdedigend. Vaak viel het net verkeerd, waar vorig seizoen net wel alles goed viel. Ik denk dat het niveau niet veel verschilt maar dat we het spelen tegen Zeeuwse ploegen ons beter ligt.”

Als proces operator bij Evonik werkt Dankers in ploegendienst. Het maakt dat hij niet de ambitie kent om nog op een hoger niveau zijn kunsten te willen vertonen, of het moet hij Grenswachters zijn. “Eerlijk gezegd denk ik dat ik dat ook niet aankan. Voordat ik hier kwam spelen was ik actief bij Putte S.K., maar Ik zit goed hier. Zolang ik plezier blijf houden, wat ik sowieso het allerbelangrijkste vind als het om een hobby gaat, dan blijf ik hier zeker voetballen.”