Het eerste elftal van RKVV Gesta bestaat voornamelijk uit clubjongens en Kasper Riemslag is één van hen. De 24-jarige middenvelder maakt al jarenlang onderdeel uit van het vriendenteam en hij geniet ervan om bij de vierdeklasser op het randje te spelen. “Ik bezorg mijn tegenstander graag een moeilijke middag.”

Kasper Riemslag is blij dat het seizoen erop zit. De middenvelder verschijnt altijd met veel plezier voor trainingen en wedstrijden op de club, maar vindt het fijn dat het zomerstop is. Wie het stressvolle seizoenslot van Gesta analyseert, kan inderdaad begrijpen dat ze bij Galder En Strijbeek Ten Aanval blij zijn dat er even niet gevoetbald wordt. De rood-witten bungelden een lange periode onderaan de ranglijst, maar slaagden er op de allerlaatste speeldag in om zich rechtstreeks veilig te spelen in de vierde klasse. “Het was een behoorlijk hectisch seizoen dat gelukkig op een mooie manier eindigde”, zegt Riemslag. “Het was spannend. Het verschil tussen de nummer laatst en negen was slechts twee punten, met Gesta eindigden we door ons goede doelsaldo op de veilige elfde plaats.”

FYSIEK VOETBAL
Riemslag is niet vies van een fysiek potje voetbal, net als zijn meeste teamgenoten. “Bij Gesta spelen we goed als we er met z’n allen stevig tegenaan gaan, inzet is belangrijk”, zo analyseert de middenvelder het elftal waar hij al een aantal jaren in speelt. Als middenvelder speelt hij regelmatig op het randje. “Ik wil graag mijn tegenstander een moeilijke middag bezorgen door hem uit te schakelen op een faire manier, maar soms pak ik geel. Volgens mij had ik dit seizoen een stuk of negen gele kaarten, maar ik houd het niet helemaal bij. Onze leider gelukkig wel, die laat het me weten als ik weer eens geschorst ben”, zegt hij grinnikend. Net zoals de meeste spelers van het vlaggenschip is Riemslag van jongs af aan lid van de gezellige dorpsclub, waar het volgens hem erg sfeervol is. “Gesta is een mooie en hechte club. Iedereen kent elkaar en het eerste is een soort vriendenteam. Maar zelden vertrekt er iemand bij de vereniging en ikzelf zou ook nergens anders willen spelen: Gesta is mijn club.”

In het seizoen 2014/2015 promoveerde Riemslag met Gesta naar de vierde klasse en sindsdien spelen de rood-witten op dat niveau. Kort na dit succes stond Gesta zelfs op de drempel van de derde klasse, maar die historische promotiedroom viel helaas in duigen in de nacompetitie. “Die duels waren geweldig, maar helaas verloren we van NOAD. Ik vind dat Gesta thuishoort in de middenmoot van de vierde klasse, maar vorig jaar hadden we het ook al moeilijk. Via de nacompetitie handhaafden we ons ten koste van PCP.”

In de vierde klasse geniet Riemslag vooral van de derby’s met andere dorpsclubs. “Potjes tegen teams als Achtmaal en RSV zijn leuk: er is dan veel publiek en de thuisspelende club regelt vaak een feestje voor de derde helft. De spelers kennen elkaar en de sfeer is dan altijd goed. Ik speel liever tegen andere kleine ‘boerenclubs’, in plaats van tegen verenigingen uit Breda of Roosendaal. Volgend seizoen staan er ongetwijfeld weer veel leuke derby’s op de kalender.”