DSE, DSE, DSE OLÉ.. Een melodie wat bij iedereen met een Blauw-Wit hart in zijn klankenkast is ontpopt is tot een echte ‘’Ettense meezinger’’. Met het nummer zal waarschijnlijk geen songfestival gewonnen worden, maar draai het op een feestavond van de ploeg uit Etten-Leur, en iedereen schreeuwt het uit volle borst mee. Dit zegt natuurlijk iets over de verbroedering binnen de club. DSE was altijd het kleine broertje van de andere clubs uit Etten-Leur, maar het tij keerde. DSE wint de harten van vele, DSE is een grote familie!

Bij de meeste clubs is het een slogan, ‘’Wij zijn een familie…’’ Maar in het eerste team van DSE zitten zoveel bloedverwanten van elkaar, dat het alle schijn heeft van de familie DSE. Op goal staat keeper Coen Jansen met daarvoor de ijzervreter in de verdediging Rens Jansen.
de technisch begaafde gebroeders Hendrickx, En als dit nog niet genoeg is hebben de gebroeders Tom en Erik Jansen ook samen wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld.

De club is niet mega groot en telt een complex met 5 voetbalvelden aan de olympiade te Etten-Leur. Het gros van de jeugd speelt momenteel in de tweede-derde klasse. Met als uitschieter de JO19-1 met een klassering in de hoofdklasse. Met een erg jong eerste team en een JO19-1 die in de hoofdklasse actief is. Betekent het eigenlijk maar een ding: ‘De jeugd van DSE is in volle bloei.’

Wat betreft het eerste team van DSE zijn er afgelopen jaren veel veranderingen geweest. De spelers die 5 jaar geleden en nu in het eerste elftal staan, zijn op een hand te tellen. Het team is jong, het team is gretig, het team boekt uitzinnige resultaten, en streeft af op een geweldig seizoen!

Momenteel staat de hoofdmacht van de ploeg uit Etten-Leur in de vierde klasse op de eerste plek, zondag kan de ploeg bij het behalen van 3 punten kampioen worden! De punten zullen behaald moeten worden tegen NSV Nispen wat op dit moment de nummer 6 van de competitie is.
De uitgangspositie van DSE is erg gunstig en er wordt alles op alles gezet om het kampioenschap dit seizoen binnen te halen. En DSE zou DSE niet zijn als er niet gedacht wordt aan het kampioensfeest wat er aan zit te komen,  een feest A la DSE, een feest wat niet snel meer vergeten zal worden.

Deze week mogen we u de gehele week amuseren met ons unieke format: Club Van De Week.
Dit betekent de gehele week interviews van spelers en bestuursleden van De Sportvriend Etten.  Hoe denken de insiders over het kampioenschap? Wat waren de zware wedstrijden deze competitie? Hoe ziet het kampioensfeest er uit? is er al plek gemaakt in de prijzenkast? Wat zijn de ambities hierna? Een arsenaal aan vragen die tot nu toe voor mij onbekend zijn. In de loop van de week zal hier de volledige duidelijkheid over geschept worden.

DSE staat ook bekend om zijn gezelligheid, humor en nuchterheid en dit zal hoogstwaarschijnlijk ook terugkomen in alle interviews. Kortom we gaan een leuke week tegemoet!

Nick Buiks