Het vlaggenschip van Boeimeer voetbalt vanaf komend seizoen op zaterdag en dat komt Dion Meyvis (22) goed uit. De clubman speelde op die dag al zijn potjes met het derde team en keert na een halfjaar terug in het team waar hij het liefst in speelt: Boeimeer 1.

Dion Meyvis speelt heel zijn voetballende leven al bij BSV Boeimeer. Hij doorliep er alle jeugdteams en na een periode in het tweede werd de verdediger vervolgens een vaste waarde in het eerste team van de blauw-witten. Als laatste man kende hij een fraai eerste seizoen in de hoofdmacht van Boeimeer. Het team eindigde toen als tweede in de vierde klasse, maar hierna was het over met de pret. Het jaar erna finishte de club als tiende, het seizoen erop als twaalfde en afgelopen seizoen pakte Boeimeer als nummer laatst slechts acht punten in die competitie. “Boeimeer heeft veel leden, een mooie historie en een prachtig sportpark. Vroeger in de jeugd speelden we op hoog niveau en het deed pijn dat we steeds verder afzakten”, zegt Meyvis. “Afgelopen seizoen haakte de ene na de andere speler af in het eerste en ikzelf besloot in de winterstop ook om het team te verlaten. Ik vond het leuker om met zaterdag 3 te ballen.”

In dat team spelen de vrienden van Meyvis en de Bredanaar beleefde een mooi halfjaar in het derde elftal van Boeimeer. “Normaal gesproken ben ik verdediger, maar in het derde pikte ik als spits regelmatig mijn goaltje mee”, zegt hij lachend. “Natuurlijk lag het niveau stukken lager, maar het was een leuk halfjaar. In de tweede seizoenshelft heb ik nog wel een paar potjes meegedaan in het eerste team omdat ze standaard spelers tekortkwamen, maar daarin viel weinig eer te behalen. Het was tijd voor verandering.”

Vanaf volgend seizoen waait er een frisse wind door de club. Boeimeer 1 speelt dan in de vierde klasse zaterdag en Meyvis en andere Boeimeer-mannen keren terug in het vlaggenschip van de blauw-witten. “We luisteren naar onze Boeimeer-harten en willen de club weer vooruithelpen”, zegt hij. “Lorenzo Boudewijns ken ik goed, hij is een fi jne trainer die je weet te motiveren.

Hij gaat als nieuwe trainer de club zeker helpen. Ik raakte tijdens een gesprek met hem erg enthousiast: met een vernieuwde selectie hopen we de club weer op de kaart te zetten. Mijn vrienden van het derde snappen dat ik terugkeer naar de selectie. Ze weten dat ik het liefst op een zo hoog mogelijk niveau speel.”

Wat verwacht Meyvis van het voetbal in de zaterdag vierde klasse? “Ik denk dat we veel tegen dorpsclub spelen en vaak zijn dat pittige potjes”, zo weet Meyvis na vele jaren in Boeimeer 1. “Ik vind het moeilijk om het niveau in te schatten, maar ik denk dat we met onze groep in de middenmoot kunnen eindigen.” Blijft Meyvis spelen als spits of keert hij terug in de defensie? “Ik vind het leuk om aanvaller te zijn, maar ik denk dat de trainer me gewoon weer achterin zet”, zegt hij grinnikend.