Breda, 2 mei 2019
Er is dit seizoen weer volop gestreden in de NAC Street Leagues. Op donderdag 9 mei wordt tijdens de finaledag de uiteindelijke winnaar bekend! Dit jaar wordt het eindevenement voor de eerste keer georganiseerd op het Chasséveld, waarbij ’s ochtends de basisscholen het tegen elkaar opnemen in de NAC Junior Street League en ’s middags de middelbare scholen in de NAC Street League en NAC Ladies Street League. De winnaars van beide competities verdienen een schoolreisje voor alle deelnemende klassen!

NAC Street League
In de NAC Street League nemen leerlingen van tien Bredase middelbare scholen het tegen elkaar op in een naschoolse straatvoetbalcompetitie. Scholen kunnen niet alleen punten behalen door het winnen van wedstrijden, maar vooral door het vertonen van sportief en respectvol gedrag op én rondom het veld. Daarnaast is er voor de scholen een speciaal lessenpakket ontwikkeld. Op elke school worden twee tot vier workshops gegeven, gericht op de volgende thema’s en georganiseerd in samenwerking met de volgende partners: ‘’Held met Geld’’ (Kredietbank), ‘’healthy lifestyle’’ (ABCdiëtisten), ‘’groepsdruk en alcohol’’ (Novadic Kentron) en ‘’de gevaren van social media’’ (Social Bright).

Finaledag
De finaledag wordt georganiseerd voor de straatvoetbalcompetitie en is opgesplitst in twee delen. In de ochtend vindt het programma van de NAC Junior Street League van 09:30 – 12:30 uur plaats en in de middag het programma van de NAC (Ladies) Street League van 14:30 – 17:30 uur. Beide programma’s worden geopend door freestylevoetballer Nasser El Jackson die de leerlingen een indrukwekkende show gaat verzorgen, alvorens de wedstrijden gaan beginnen. Naast de onderlinge wedstrijden kunnen de leerlingen zich ook uitleven in de pannakooi, bij het vier goaltjes spel en hun schotkracht meten bij de snelheidsregistratiemeter. Aan het einde van het programma worden de winnaars van beide NAC Street Leagues beloond met een schoolreisje voor alle deelnemende klassen. Naast het schoolreisje zijn er nog verschillende bekers te verdienen en is er een compleet verzorgde NAC-dag te winnen voor het team dat zich het hele seizoen het sportiefste heeft gedragen!