Alkan Uzun zag met eigen ogen hoe zijn nieuwe club WDS’19 een spectaculair seizoensslot beleefde. De oudste club van Breda ging helaas voor hem in de finale van de nacompetitiereeks ten onder en speelt daardoor ook komend seizoen in de vierde klasse.

WDS’19 eindigde dit seizoen in de vierde klasse C op gepaste afstand van kampioen Be Ready en runner-up RFC als derde. De formatie van de vertrekkende coach Gijs Smulders mocht toch de nacompetitie in en zijn opvolger Alkan Uzun zag vanaf de zijlijn dat de club uit Haagse Beemden hierin een vreemde reeks afwerkte. WDS’19 versloeg GSBW na een 1-0 achterstand met 1-2 en tegen OVC’26 stonden de blauw-witten op uit de dood. In de 70ste minuut stond het nog 3-0 voor de Tilburgers, maar na een comeback tot 3-3 wonnen de Bredanaars via strafschoppen. In de finale verloor WDS’19 nipt van SC Emma, waardoor de club ook volgend seizoen in de vierde klasse speelt.

GOEDE KLIK
“Het is mooi om met deze groep te werken als coach van WDS’19”, zegt Alkan Uzun tevreden. “Ik constateerde in de nacompetitieduels dat de ploeg laat bij de les is, maar over enorm veel veerkracht beschikt. Dat stemde me uiteraard zeer tevreden en ik heb veel goede dingen gezien die me nog enthousiaster maken dan ik al was: ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen.” De Dongenaar tekende halverwege het seizoen 2018/2019 een contract voor één jaar op sportpark Paradijs. “Ik heb in het verleden al gesprekken gevoerd met WDS’19, maar toen kwamen we er niet helemaal uit over een akkoord, nu was de goede klik er wel”, legt de gediplomeerde oefenmeester uit.

MOOI CV
Uzun begon zijn trainersloopbaan bij Barça, waarmee hij kampioen werd in de vijfde klasse. Na een periode bij DVVC, vertrok hij naar VCW en tijdelijk was hij tegelijkertijd ook nog coach van het zaterdagteam van Barça. “Ik ben een echte voetballiefhebber en wilde die jongens van Barça ook graag helpen”, zo blikt de coach terug op die periode. Hierna beleefde Uzun mooie jaren als assistent-coach van Baronie 1 en trainer van Baronie 2. Ook werkte hij bij Dosko als rechterhand van de hoofdtrainer. “Afgelopen seizoen had ik geen club, des te meer kijk ik uit naar het komende voetbaljaar”, zegt de Dongenaar. “Ik heb erg veel geleerd en ben er klaar voor om aan de slag te gaan bij WDS’19.”

PLEZIER
Bij WDS’19 hoopt de coach iets moois op te bouwen met zijn selectie, die grotendeels intact blijft. Uzun wil van het eerste en tweede team een hechte eenheid smeden en hij hoopt ook jeugdspelers ervaring op te laten doen bij het vlaggenschip van de club. “Ik wil zowel mezelf als de vereniging verder ontwikkelen en ik heb er erg veel vertrouwen in dat dit gaat lukken.” Uzun wil met zijn team er alles aan doen om wederom te strijden om promotie, maar volgens hem is dat niet het allerbelangrijkste. “Voetbal draait voornamelijk om plezier. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen vrolijk naar de training komt en fluitend weer naar huis gaat. Ik doe de meeste oefeningen met de bal en wil dat iedereen zich vermaakt tijdens de trainingsuren. We blijven tenslotte amateurs.”