Voorbeschouwing: Spakenburg – Rijnsburgse Boys

Aankomende zaterdag staat er in de Tweede Divisie een mooie pot op het programma. Spakenburg mag het thuis opnemen tegen Rijnsburgse Boys. De wedstrijd begint om 15:30, en na een week rust voor beide ploegen, zijn beide ploegen gebrand om er een mooie wedstrijd van te maken.

In de competitie troffen beide ploegen elkaar de laatste twee seizoenen niet meer. Beide ploegen kennen elkaar nog van de Topklasse periode. Ook in de promotie/degradatiewedstrijden van het seizoen 2016-2017 kwamen ze elkaar tegen, waarin Rijnsburgse Boys aan het langste eind trok. De ploeg won toen met 2-3, waardoor ze promoveerde, en Spakenburg degradeerde. Zaterdag staat er aansluiting bij de top drie op het spel.

Spakenburg
De ploeg won de laatste wedstrijd met 1-2 van Jong Vitesse. Het was een zwaarbevochten overwinning, maar die tellen ook. In een saaie eerste helft met weinig kansen, werden de goals pas gemaakt in de tweede helft. De Blauwen kwamen na rust op voorsprong, maar gaven die tien minuten voor tijd weg. Een heerlijk schot van Will zorgden alsnog voor een overwinning voor Spakenburg.

Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys kenden een opmerkelijke speelronde. Naast het feit dat er met pijnlijke cijfers werd verloren van koploper AFC (2-6), kwam er ook nog een streaker op het veld.  Bij rust stond de ploeg al met 0-3 achter, ook omdat de ploeg uit Amsterdam elke kans afmaakt. Na rust speelde de ploeg eigenlijk een wedstrijd die al beslist was. Ze scoorden nog wel twee keer, maar AFC maakten er in de tweed helft ook drie. De ploeg scoort veel, maar krijgt er ook veel tegen. Het is dus een ploeg waar je altijd rekening mee moet houden.

Beide ploegen staan op negentien punten, maar Rijnsburgse Boys staat vanwege het doelsaldo boven Spakenburg. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Te Kloeze. De wedstrijd begint zaterdag 17 november om 15:30 op sportpark De Westmaat.

http://www.bluerobin.nl

Geef een reactie