De voetballers van SC Botlek zijn er net niet in geslaagd om voor een stuntje te zorgen in de derde klasse D. De ploeg van trainer Arjan Vuik ging bij koploper FC Binnenmaas met 3-2 onderuit en dus blijft het gat met de veilige plaatsen in de competitie fors. SC Botlek lijkt genoegen te moeten nemen met promotie/degradatievoetbal, al blijft de oefenmeester hoopvol. “Op papier kan het nog, dus moet je voor die kans gaan.”

Tegen FC Binnenmaas, dat de titel bijna binnen heeft, kwam SC Botlek afgelopen weekend goed voor de dag. “Wij speelden echt een prima wedstrijd. Normaal gesproken zeg je dan: goed gedaan tegen de koploper, verdienstelijk gespeeld en voldoende aanknopingspunten. Alleen gezien de stand op de ranglijst heb je daar nu niet veel aan”, aldus Vuik, die met SC Botlek twaalfde staat, op zes punten van de veilige elfde stek van De Jonge Spartaan.

Dat gat lijkt groot met nog vier duels voor de boeg in de reguliere competitie. Komende zaterdag speelt SC Botlek thuis tegen De Jonge Spartaan. “Als je die wint heb je weer een kansje, dan kom je op drie punten. Verlies je, is het klaar en gaan wij ons opmaken voor de nacompetitie. Het is dan niet anders. Maar ik geloof er nog wel in, je moet er ook in geloven zo lang het kan.”

SC Botlek treft in de laatste fase van de competitie naast De Jonge Spartaan nog Den Bommel, Vierpolders en Rhoon. De Jonge Spartaan treft onder andere Piershil op de laatste speeldag. Die ploeg is puntloos en al gedegradeerd. “Dat klopt. Die drie punten pakken zij”, weet ook Vuik, die vindt dat zijn ploeg meer had verdiend tegen FC Binnenmaas zaterdag. “Een puntje zeker. Wij kwamen op voorsprong in de eerste helft, kwamen bij een 2-1 achterstand weer knap terug tot 2-2, maar helaas scoorden zij een kwartier voor tijd de winnende. De jongens hebben veel strijd geleverd, laten het niet lopen en gaan echt nog voor rechtstreekse handhaving. Helaas is dat niet beloond. Balen, want die jongens verdienden het wel”, besluit de oefenmeester van de zaterdag derdeklasser.

Het volledige programma in de derde klasse D voor komende zaterdag: SC Botlek – De Jonge Spartaan, Rijnmond Hoogvliet Sport – Vierpolders, OVV – Pernis, GHVV ’13 – FC Binnenmaas, Rozenburg – Den Bommel, ‘s-Gravendeel – Rhoon en Piershil – OSV Oud-Beijerland. FC Binnenmaas gaat fier aan kop met 54 punten, op gepaste afstand gevolgd door Rozenburg. OSV Oud-Beijerland staat vierde, voor het Oostvoornse OVV van trainer Rob Vuik.