Met de goedkeuring van de algemene ledenvergadering voor het plan is de laatste stap gezet naar realisering van een nieuwe accommodatie voor FC Lisse. Op sportpark Ter Specke herrijst tussen zomer 2019 en eind 2021 een nieuw complex.

Bij voorzitter Leon Annokkee heerst blijdschap en opluchting. “Blijdschap omdat we straks een prachtig nieuw huis krijgen voor de FC Lisse-familie, opluchting omdat het einde van het traject nu in zicht is. Niets staat de bouw meer in de weg.”

De nieuwbouwplannen van FC Lisse zijn al van 2012. In die zeven jaar vonden vele onderhandelingen met de gemeente plaats. Dat ging over het eigendomssituatie van het complex en een rechtstreeks gevolg daarvan was de financiering van de plannen. Eind vorig jaar kwam het groene licht van de gemeenteraad. “We kunnen nu deze bladzijde omslaan”, zegt Annokkee. “We kunnen ons richten op het belangrijkste: een nieuw complex voor FC Lisse. Dat is hard nodig. Het huidige complex heeft altijd uitstekend dienst gedaan, maar het is uit de tijd. Het is veertig jaar oud. Dan mag het vervangen worden.”

“We zitten hier op een prachtige locatie en straks komen we te zitten in een prachtige accommodatie. Daar kunnen we weer veertig jaar mee vooruit.”

De financiële bijdrage van FC Lisse is fl ink. De club betaalt zelf het grootste deel van de nieuwbouw. “De financiële risico’s zijn gedekt”, stelt Annokkee. “Als het niet te dragen was, hadden we het plan niet aan onze leden voorgelegd.”

Vanuit de gemeente komt driekwart miljoen, FC Lisse betaalt zo’n twee miljoen euro. “We gaan een deel van dat bedrag proberen zelf op te halen, een deel komt van een lening van de bank.”

FC Lisse heeft zichzelf tot doel gesteld om eenmalig 350.000 euro in te brengen. Het wil dit bedrag op tafel krijgen door een lening van minimaal tienduizend euro, obligatielening vanaf 1000 euro en sponsoring van een bouwsteen van 250 euro. De komende periode wordt gestart met de acties. Een aantal bedrijven, dat FC Lisse een warm hart toedraagt, heeft al een bedrag van 110.000 euro toegezegd.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn al begonnen. De bouw zal gefaseerd plaatsvinden. “We hoeven niet te kamperen op ons eigen complex”, verzekertAnnokkee. “De nieuwe sporthal wordt als eerste gebouwd. Daarna zal de huidige sporthal met de aanliggende kleedkamers worden gesloopt. De nieuwe kantine komt op de eerste verdieping bovenop de kleedkamers die op de plek van de huidige sporthal komen.” Het is het streven dat de nieuwe accommodatie eind 2021 in gebruik kan worden genomen. Bij de bouw wordt ook rekening gehouden met extra duurzaamheidsmaatregelen. Het is de bedoeling dat de nieuwe accommodatie energieneutraal wordt. Ook komen er nieuwe buitenkleedkamers.