ZVG/Cagemax-voorzitter Johnny Wijnbelt heeft de touwtjes stevig in handen. Zelf in het verleden vermaard zaalvoetballer en nog altijd ‘all time’ topscorer van het grote wintertoernooi in sporthal Oosterbliek. Hij ziet dat ZVG/Cagemax zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige zaalvoetbalvereniging.

GORINCHEM – Het hoogste mannenteam manifesteert zich in de top van de eerste divisie. Het staat keurig in de top-vier en gaat nacompetitie spelen met als inzet een plaats in de eredivisie en dat is het hoogste niveau van Nederland. Het tweede team van ZVG, ook wel het beloftenteam genoemd, komt uit in de topklasse.

De situatie rond het eerste vrouwenteam is ongekend. Zij spelen voor het eerst in de KNVB-competitie en worden meteen kampioen in de hoofdklasse. Dat betekent geen automatische promotie maar het spelen van play-off wedstrijden voor promotie naar de eredivisie. ZVG onderzoekt of er volgend seizoen een tweede vrouwenteam kan worden ingeschreven.

Wijnbelt: ,,Ons eerste mannenteam is sterk regionaal getint met daarbij wat sterkhouders van buitenaf. Mounir El Ouazizi is een bekende, hij wordt aan het team toegevoegd. Daarnaast komt de Turkse international Umur Agir de groep van trainer Elbaz versterken. Onze supporters zien ook graag Gorcumse spelers en zij worden op hun wenken bediend. In mei wordt duidelijk waar wij volgend seizoen staan. Eredivisie zou voor ZVG en de regio geweldig zijn, maar mogelijk wat te hoog gegrepen voor ons team. Op dat niveau wordt betaald voetbal gespeeld. Daar willen en kunnen wij niet in mee. Wij zijn trots op ons beloftenteam. Van daaruit stromen talenten als Daan Ruwaard en Nordin El Hassani al in bij het eerste team. Een nog jongere lichting komt uit in de Proxsys League poule A. Onze allerjongste jeugd JO11 en JO13 speelt in samenwerking met Unitas in een vrijdagmiddagcompetitie. Wij onderzoeken op dit moment of er een jong team tot vijftien jaar in de KNVB-competitie kan worden ingeschreven.”