HAAFTEN – De voetbalvorm ‘Walking Football’, de bijzondere spelsoort voor senioren die nog steeds hun favoriete sport willen beoefenen, wordt vanaf deze maand ook door voetbalvereniging Haaften aangeboden.

In samenwerking met Welzijn West Betuwe is de zaterdag derdeklasser gestart met het aanbieden van ‘Walking Football’ op sportcomplex ’t Elzenbos, de thuishaven van Haaften. Op woensdag 17 april vond de primeur van het eerste ‘walking football-uurtje’ plaats op ’t Elzenbos.

Tussen half elf en half twaalf konden 55+’ers uit Haaften en omgeving vrijblijvend een potje voetballen volgens de principes van het walking football: niet achter ballen aansprinten, ballen niet hoger dan heuphoogte spelen, geen fysiek contact in de duels en spelen op kleine veldjes. Het kersverse initiatief krijgt in elk geval de volgende maand een vervolg, want de woensdagen 1, 15 en 29 mei staan de volgende walking football-ochtenden alvast ingepland. Potentiële deelnemers of mensen die meer informatie willen hebben over het initiatief van Haaften en Welzijn West Betuwe kunnen contact opnemen met Stef Ranshuijsen, sranshuijsen@welzijnwestbetuwe.nl. Ook een andere voetbalvorm staat komende maand opnieuw centraal in Haaften: het 4 tegen 4-straatvoetbaltoernooi beleeft namelijk op woensdag 22 mei alweer de negende editie.

Het toernooi is bestemd voor meisjes- en jongensteams, die uit maximaal vijf spelers mogen bestaan. Gemengde teams doen mee met het jongenstoernooi. Welzijn West Betuwe is ook bij dit evenement één van de motoren bij de organisatie.