Het komend voetbalseizoen staat in het teken van het lustrumfeest van de EM Van der Wal Cup, met daaraan gekoppeld de derde Jacco Sport Cup voor vrouwen. De vijfde editie dus voor het mannentoernooi. Een succesformule voor vrijwel alle voetbalclubs in de regio.

LEERDAM – Mark Timmer is eigenaar van het gerenommeerde Van der Wal Interieurs in Leerdam, dat volgend jaar 160 jaar bestaat. Timmer werd benaderd om partner van het mannentoernooi te worden en samen met Ronald Rietveld van EM Kantoorsystemen zijn zij nu de naamgever van deze voetbalhappening. Timmer: ,,De naam EM Van der Wal Cup is mogelijk wat lang, maar ik proef nu al dat het mijn bedrijf veel goodwill brengt en dat is wat ik wil. Ik hoor dat voetbalclubs het toernooi vooral waarderen omdat zij doordeweeks wat andere dingen kunnen uitproberen. Wij zullen er niet direct heel veel meer stoelen of bedden door verkopen, maar wij bewegen ons graag in het voetbalwereldje. Mijn zoons voetballen en wij zijn actief bij verschillende voetbalclubs omdat wij veel klanten uit dat wereldje hebben.” De zaterdag is al een drukke dag in de showroom in Leerdam maar het wordt pas écht druk als een deel van het voetbalprogramma is afgekeurd. ,,Wij steunen verenigingen waar mogelijk via sponsoring. Dat maakt ons deelgenoot van deze streek. Op het gebied van meubelverkoop vormen wij het hart in een gebied van Culemborg naar Gorinchem. Onze kracht is dat wij als meubelzaak ook de stoffering erbij hebben. Onze beddenspecialisatie mag uniek genoemd worden. Wij denken heel goed te zijn in het aanbrengen van toplagen van vloeren. Wij werken met eigen monteurs en stoffeerders. Zo hebben wij het altijd gedaan omdat dit bij deze streek past. Het gaat ons om het vertrouwen dat wij van onze klanten krijgen.”

GOEDE MERKEN
Met 5.000 m2 showroom kan Timmer niet helemaal uit de voeten. Hij wijst naar een wand die gaat verdwijnen. Dat geeft weer meer mogelijkheden. Van der Wal Interieurs toont de meubelen royaal. Dat is naast het adviseren ook de kracht van het bedrijf. ,,Ik denk dat wij de goede merken voeren zoals onder meer Leolux, Gelderland en Auping.” Timmer, aanhanger van voetbalclub HSSC’61, wordt voor advies even bij een klant geroepen. ,,Dit vind ik dan weer zo leuk. Daar staat een dochter van een goede klant van ons. Het feit dat zij ook hier gaat kopen bewijst dat Van der Wal Interieurs ondanks de leeftijd niet stoffig is. Ik adverteer  regelmatig richting jongeren. Daardoor hebben wij ook veel klanten onder hen, vaak ook sporters, die onder andere  graag rugklachten voorkomen. Het is ook een leuke groep om voor te werken. Sportmensen zijn immers leuke lui.”