HSSC’61-trainer Gerrit Molenaar – hij begint aan zijn derde seizoen bij de derdeklasser uit Hei- en Boeicop – had er al rekening mee gehouden dat zijn team het komend seizoen terug zou keren naar district West I .

HEI- EN BOEICOP – ,,Ik ben er niet blij mee, maar door de geografische ligging kon je het wel een beetje uitrekenen. In mijn eerste seizoen zijn wij ook in deze competitie ingedeeld geweest. Toen eindigden wij als vijfde, maar nu is de tegenstand veel en veel groter. Wij krijgen te maken met clubs als Jonathan uit Zeist, met meer dan 1500 leden. Ook DESTO en Houten schaal ik hoog in. Maar gelukkig spelen wij nog wel een aantal derby’s. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Brederodes zal een geduchte tegenstander zijn. En dan is er natuurlijk de superderby tegen SC Everstein. Daar zal de schrik er op voorhand wel goed inzitten, want wij wonnen de laatste vier onderlinge duels van de buren. Mijn conclusie is dat deze afdeling wel veel zwaarder is dan alle zuidelijke derde klassen.”

Molenaar gaat de publieke belangstelling missen. ,,Vorig  seizoen speelden wij regelmatig voor vijfhonderd toeschouwers en waren wij heel dicht bij promotie. Die grote belangstelling bij de wedstrijden ga ik missen en onze penningmeester ook. Zo veel volk komt er straks niet mee naar ons op ’t Plein. Dat gaat niet gebeuren. Op de een of andere manier leeft het voetbal over de Lek minder dan in het zuiden.”

Gerrit Molenaar combineert zijn werk bij de Nederlandse krijgsmacht met het trainerschap bij HSSC’61. Hiervoor deed hij dat zeven seizoenen bij ASH in het piepkleine Hellouw en bij Kozakken Boys, waar hij zich twee jaar bezighield met de jeugdopleiding. Kozakken Boys profiteerde van de kennis van Molenaar.  Samen met technisch manager Kees Spaan dacht Molenaar na over het opleidingsbeleid dat op termijn vruchten moest gaan afwerpen. De in Hank wonende Molenaar keek al eens in de keuken bij betaald-voetbalorganisaties als RKC en Willem II, waar hij de C-junioren onder zijn hoede had. Molenaar loopt al even mee in het trainersvak.

Hij begon in een ver verleden bij Sliedrecht. Daarna werkte hij bij Arkel, Herovina, Be Ready, RKC, Willem II en dus heel lang bij ASH en Kozakken Boys. Molenaar: ,,Werken bij ASH, waar de halve bevolking van het nog geen duizend zielen tellende dorp lid is, was heel bijzonder. Wij stonden op een moment tweede in de derde klasse. Het hele dorp stond op zijn kop.”