N.I.V.O.-Sparta worstelt zich langs NOAD '32

Slechte wedstrijden ook winnend afsluiten. Elke voetballer zal er voor tekenen. N.I.V.O.-Sparta had zaterdag de nodige moeite met NOAD ’32 maar won wel met 3-1. Door de overwinning en de resultaten elders op de velden klom de ploeg van Theo de Boon naar de tweede plaats in de Tweede Klasse F.

N.I.V.O.-Sparta nam het vandaag op tegen promovendus NOAD ’32. Die ploeg kwam vandaag niet bepaald om te voetballen en koesterde de spaarzame momenten dat het kon aanvallen. Normaal gesproken heeft N.I.V.O.-Sparta niet zo’n moeite om de muur te slechten. Vandaag wel. De ploeg voetbalde vooral tegen zichzelf.

Mogelijk kwam het door de noodgedwongen wisselingen. Het was voor de technsiche staf behoorlijk puzzelen. Tapirima en Schalkx waren vandaag bijvoorbeeld voor de linksbackpositie niet inzetbaar, hierdoor stond Ramlal aan de linkerkant. Op rechts werd Daan Schreuders als rechtsback geposteerd. Ook op het middenveld was het puzzelen. Middenvelder Roan van der Zalm maakte zijn basisdebuut, normaal gesproken speelt de jongeling bij JO19.

Het initiatief was vanaf het eerste moment voor N.I.V.O.-Sparta. De ploeg van Theo de Boon mocht het spel maken, NOAD ’32 loerde op de counter. Het leverde een weinig verheffend schouwspel op. Dat lag vooral aan N.I.V.O.-Sparta dat niet altijd de juiste keuzes maakte in de passing. NOAD ’32 werd zelfs door defensief geklungel gevaarlijker dan de thuisploeg. Uiteindelijk was er toch nog iets te vieren. De keeper van NOAD ’32 verkeek zich op een hoge bal van Roorda en ging in de lucht het duel aan met Frenk Schaap. Schaap kon koppen en in de rebound was het Willem Looijen die de score opende. Het was tevens de ruststand.

Na rust kwam NOAD ’32 al snel op gelijke hoogte. Opnieuw ging daar een eigen fout aan vooraf. Een terugspeelbal leverde een tegenaanval op voor NOAD ’32. Marvin Westerduin ging ondanks zijn ervaring te gretig in duel en dat leverde een terechte strafschop op. Rob Goesten stopte nog wel de strafschop van Bakkali maar kon de rebound van diezelfde aanvaller niet meer pareren. Daarmee stond het weer gelijk in Zaltommel.

N.I.V.O.-Sparta probeerde vervolgens de defensie van NOAD ’32 te slechten maar had daar aanvankelijk, net als in de eerste helft, moeite mee, Toch viel er in Zaltbommel nog iets te vieren. Frenk Schaap stelde vlak voor tijd Willem Looijen in staat om de 2-1 aan te tekenen. Looijen hoefde voor zijn tweede goal de bal alleen nog maar binnen te tikken. Diezelfde Looijen zou er in de slotminuut zelfs 3-1 van maken. Looijen ging door en stelde zichzelf in staat om alleen voor de NOAD ’32 doelman te komen. Looijen faalde niet en tekende de 3-1 aan. Dat was ook de eindstand.

Zelf winnen was het uitgangspunt. Om half vijf bleek dat de concurrentie punten had verspeeld. Alleen Pelikaan won vandaag en pakte daarmee de eerste periodetitel. N.I.V.O.-Sparta klom zelf naar de tweede plaats op twee punten achterstand van koploper Pelikaan. Volgende week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij Papendrecht.

Geef een reactie