In deze editie is SV Velo de Club van de Week. Er zullen meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Wateringen. In deze interviews zullen zij meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij Velo betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

SV Velo is een omnisportvereniging uit Wateringen aan de rand van Den Haag. De vereniging is opgericht op 14 juli 1930 waar verschillende sporten beoefend worden. Voetbal wordt als langst gespeeld en is daarbij ook de grootste binnen de vereniging met 1150 leden (2015-2016).

Het eerste zondagelftal speelt in de eerste klasse en sinds het seizoen 15/16 heeft de club ook een zaterdagelftal. Zij komen uit in de tweede klasse.

Aangezien het ledenaantal bij de senioren en de jeugd maar blijft groeien, was er de laatste jaren bij de jongste jeugd een ledenstop.

Onder het Voetbalhoofdbestuur functioneert een zeer druk bezet en actief jeugdbestuur en hebben ze ongeveer 250 vrijwilligers rondlopen op de club.

VELO streeft ernaar om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. Om dit te bereiken geven ze extra veel aandacht aan de jeugdopleiding met als doelstelling dat zo veel mogelijk zelf opgeleide getalenteerde jeugdspelers doorstromen naar de selecties bij de senioren. De trainers die ze hebben rondlopen op de club bij de selectiegroepen zijn gekwalificeerde trainers.