Het was een natte winterse dag, die in de herfst niet zou misstaan op het  winderige sportpark van SSS.  De zwart witte brigade uit Nieuwenhoorn mocht aftrappen, direct nadat een weergaloze solo van de pupil van de week van SSS succesvol werd afgerond. De aftrap van Nieuwenhoorn liet de bedoeling zien: snel scoren was het credo.

Dit lukte bijna, het scheelde bar weinig. De diepe bal  werd door Jeffrey Burger  in het vijandelijke doelgebied beroert, helaas stond het vizier nog niet helemaal op scherp. Nieuwenhoorn had een groot veldoverwicht.

Het spel oogde wat traag na de snelle openingsfase, maar Nieuwenhoorn had de touwtjes in handen. De aanvallen op het doel van SSS waren met de harde meewind niet op één hand te tellen. Na 13 minuten kreeg Nieuwenhoorn een strafschop mee. Melvin schoot de bal onberispelijk in het doel. SSS had weinig in te brengen al hadden ze wel vaak het geluk van de afvallende bal. Dat bracht Nieuwenhoorn in een rommelige fase waarbij het spel een saaie vertoning werd.

Bij een onterechte vrije schop voor SSS aan de linkerkant van het veld werd de bal hard voorgezet, zo op het hoofd van een inlopende speler van SSS, de bal sloeg hard tegen de touwen. 1-1. Een domper. Nieuwenhoorn probeerde het weer op te pakken en kwam langzaam weer in het spel. Een paar vloeiende aanvallen zonder succes.  Aan het einde van de 1e helft viel dan toch de bevrijdende 1-2 voor Nieuwenhoorn. Een zeer goede aanval over veel schijven werd beloond door Frank, hij ronde bekwaam af.

Tweede helft

Na de rust blijkt dat Nieuwenhoorn met de wind tegen niet minder speelt. Een makkelijke 2e helft waarbij Nieuwenhoorn maar weinig weggaf. Dimitri scoorde de 1-3 en Brandon zijn voorzet tegen het einde van de wedstrijd betekende de 1-4. De bal was te heet voor een verdediger van SSS en werkte de bal eigenhandig in het doel. Trainer Ron van de Berg werkt toe naar een fitte selectie en liet nog drie spelers invallen, zo pakte iedereen minuten en kon men delen in de lichte euforie met deze toch wel makkelijke overwinning.