Met de blamage in Nootdorp nog vers in het achterhoofd zag menigeen het zwaar in. Het onsamenhangende spel en het ogenschijnlijke gebrek aan vechtlust gaf weinig hoop op drie punten bij Rijnvogels. Hoe blij werd men verrast..

Rijnvogels en Spijkenisse legden een leuke pot voetbal op de mat. Afwisselend veldspel, aan beide kanten kansen. In de eerste helft ontsnapten onze groen-witten aan een achterstand nadat een goal van de gastheren wegens buitenspel werd afgekeurd. Op het goed bespeelbare kunstgrasveld werd om elke meter gevochten, soms tot op het randje. Pas in de tweede helft deden de ploegen waarvoor voetbal is uitgevonden: scoren. Spijkenisse had de primeur. El Fazazi zette druk op de linksback, deze raakte in de war en speelde de bal te zacht terug op zijn keeper. Onze behendige buitenspeler wist in een soepele beweging de bal bij de vrijstaande Tol te krijgen: 0-1.

Rijnvogels speelde met passie, Spijkenisse zette daar net zoveel energie tegenover. In een boeiend gevecht was daar 10 minuten voor het einde de niet onverdiende gelijkmaker. In een kluwen van spelers wist Slegt de bal in het doel te prikken. Van de aftrap af kreeg Jardim de bal bij Tol, deze legde hem eenvoudig opzij en het was El Fazazi die al even eenvoudig opnieuw een Spijkenisser voorsprong op het bord zette.

Vlak voor het einde kreeg Van der Stoep een uitgelezen kans om de 2-2 te maken. Hij schoot voor een nagenoeg leeg doel echter hoog over, tot grote opluchting van de meegereisde fans. Na afloop was iedereen vol lof over het spel en de wil om te winnen. Een ieder keerde tevreden huiswaarts, met frisse hoop wordt er naar de komende duels uitgekeken. Laten we hopen dat de magere weken achter ons liggen en dat er nog mooie dingen gaan gebeuren.

Scheidsrechter Turk gaf geel aan Van Duijn en Goncalves. Kartosonto maakte zijn officiële debuut in het eerste van Spijkenisse.

  1. Kees Tol 0-1, 81. Luuk Slegt 1-1, 82. Adam el Fazazi 1-2.

FC Rijnvogels: Arie van der Niet, Jan de Bruin, Dirk Jan van den Oever, Arie de Vreugd, Reno van Heiningen (79. Ricardo de Vlugt), Luuk Slegt, Romano van der Stoep, Jesse Driebergen, Roy van Leeuwen (66. Joey Lauhouh), Max van Steen (66. Chadion Melfor), Jaap van Duijn.

VV Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Benthem, Peter de Lange, Stefano Gonçalves, Kees Tol, Adam el Fazazi (85. Repehendry Amsterdam), Danny Groos, Felino Jardim, Glenn Rijsdijk (90+1. Sirano Kartosonto), Jesse Luijkx.