Met een afgetekende 4-1 zege op BVCB zette Brielle afgelopen zaterdag de ploegen uit de onderste regionen op grotere afstand. Door de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken was de ploeg van trainer Stanley Rieborn de degradatieplaatsen gevaarlijk dicht genaderd.

‘Maar in deze ronde verloren alle ploegen onder ons,’ constateerde Rieborn na afloop van de overwinning van Brielle op het eigen Geuzenpark. ‘Deze overwinning hadden we nodig. In deze fase van de competitie gaat het niet meer om wie van de spelers van de selectie er speelt, maar puur om de resultaten. Er staan nu zeven ploegen onder ons. Als we dat zo kunnen houden sluiten we af in het linkerrijtje van de ranglijst.’

Blessure
Jeffrey Duijnstee ontbrak bij Brielle wegens een blessure. Rieborn startte het duel tegen BVCB met Niels Bekker in de basis, maar de jonge snelle spits moest na een kopduel al snel met een hoofdblessure vervangen worden. Stevie Soares maakte zijn opwachting en voegde zich bij het kwartet Brielse spelers dat tegen de bezoekers uit Bergschenhoek tot scoren kwam. Naast Soares tekenden Michael van Dommelen (2x) en Marcel van den Berg voor de Brielse goals.