Zaterdag komt hekkensluiter VVSB langs op Sportpark Dijkpolder. Op voorhand een ideale tegenstander voor de Tricolores om de vorm weer te hervinden. De paars-gele formatie uit Noordwijkerhout staat namelijk stijf onderaan met slechts twee punten uit tien wedstrijden en maakt dus een uiterst moeilijk seizoen door.

Vorige week kon het bestuur van VVSB deze desastreuse seizoenstart niet langer aanzien en werd besloten om trainer Jack Honsbeek te ontslaan. Een direct schokeffect bracht dit echter niet teweeg. De eerstvolgende competitiewedstrijd, uit bij Koninklijke HFC, werd met 3-0 verloren.

Toch is het altijd afwachten wat het ontslag van een trainer doet met een groep. Dat Excelsior M zomaar even wint is dus niet gezegd, de nieuwe koers kan zomaar zorgen voor een frisse start bij VVSB. De laatste Maassluise zege dateert bovendien ook alweer van vijf weken geleden toen Katwijk op spectaculaire wijze met 2-4 werd verslagen.

Excelsior M kwam na deze knappe prestatie in een lastige fase met drie nederlagen op rij, waarvan twee in eigen huis. Afgelopen speelronde toonde de ploeg van Dogan Corneille gelukkig tekenen van herstel. Op bezoek bij De Treffers werd met 1-1 gelijk gespeeld. Met een beetje geluk had dit zelfs een zege kunnen zijn want de Groesbeekse treffer had afgekeurd moeten worden wegens (overduidelijk) buitenspel. Dit gebeurde echter niet en zo deelden beide ploegen de punten. Een resultaat dat gezien het spelbeeld terecht was, zo vond ook trainer Corneille die vooral tevreden was over de vechtlust die bij zijn ploeg teruggekeerd was.

Wat betreft thuiswedstrijden in de Tweede Divisie tegen VVSB kan Excelsior M bouwen op een prima rapport. Vorig seizoen werd met 0-0 gelijk gespeeld, het seizoen ervoor werd met 2-0 gewonnen in de eerste Tweede Divisie wedstrijd ooit voor beide clubs. Op eigen veld werd dus nog niet verloren van VVSB. Sterker nog, de ploeg uit Noordwijkerhout wist nog geen doelpunt te maken in Maassluis. Deze onderlinge historie is natuurlijk nog pril maar desalniettemin een fijn steuntje in de rug.

Behalve de wedstrijd tegen VVSB staat zaterdag overigens ook weer het jaarlijkse Oktoberfest op het programma. En wat zou nou een beter startsein vormen dan een overwinning van de Tricolores? Winnen, daarmee afstand nemen van de onderste plaatsen en vervolgens een feestje bouwen in de kantine. Het kan zomaar een hele mooie zaterdag worden!

Voorwaarde is natuurlijk wel dat u weer in grote getalen aanwezig bent om de ploeg naar de overwinning te stuwen. De wedstrijd begint om 15:30. De scheidsrechter van dienst is de heer van der Eijk.

http://www.bluerobin.nl

Geef een reactie