Hectisch en bol van de spanning. Zo kan de wedstrijd van Sliedrecht tegen Montfoort betiteld worden. Niet alleen door het doelpunten-verloop, maar ook door veel onbegrijpelijke beslissingen van de arbiter. Die meestal in het nadeel van Sliedrecht uitvielen. Maar toch aan het eind van de rit een doelpuntrijke uitslag waarbij Sliedrecht aan het langste eind trok, 4-5.

Krap 40 seconden was er gespeeld, toen de eerste verre bal op het stroeve kunstgras niet onder controle kwam van de verdediging en Denny van Loen over de uitlopende Donatz lobde (1-0). Een slechte start dus, maar Sliedrecht pakte met vaak goed combinatiespel de draad snel op. Kort voor de pauze bracht Sjoerd v.d. Waal de stand in evenwicht (1-1) en bleven nog een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, onbenut.

Chaotische beslissingen

Na de pauze werd het publiek getrakteerd op een wedstrijd vol spanning, emotie, fouten en mooie doelpunten. Na een uur schoot Chris Boom zijn ploeg op voorsprong (1-2) en tikte opnieuw Sjoerd v.d. Waal 1-3 binnen op aangeven van Hakan Tokul. De onbegrijpelijke strafschop die tegen Mathijs Donatz werd gegeven (neertrekken tegenstander terwijl hij zelf zwaar werd gehinderd – red.) was de inleiding tot vaak chaotische beslissingen.  Maar de strafschop werd wel benut door Van Loen (2-3). Binnen enkele minuten was de gelijkmaker een feit (3-3) en schoot Van Harlingen met een solo zijn ploeg weer aan de leiding (3-4).

Meer gif

Montfoort bleef er in geloven en wist weer op gelijke voet te komen (4-4), maar ver in de extra tijd bezorgde Gavir Breidel na een vrije trap Sliedrecht koppend de volle winst (4-5). “Geen lekkere start van de wedstrijd, maar de ploeg heeft het toch goed opgepakt en er werd met vlagen goed gevoetbald. In de tweede helft hebben we wat meer gif laten zien en dat zullen we volgende week ook zeker moeten doen tegen Nieuw-Lekkerland”, aldus trainer Dennis v.d. Steen. Zaterdag 13 april a.s. speelt Sliedrecht thuis tegen Nw.Lekkerland; aanvang 14:30 uur

Tekst & foto,s Joop Hartog vv Sliedrecht