Op 1 juni is het eindelijk zover: dé finale van de KNVB beker regio West II tegen RCL uit Leiderdorp. Na nog een laatste peptalk door de altijd enthousiaste Kor van der Heijden in de bestuurskamer van NSVV vertrekt de JO10-1 richting Barendrecht. Evenals de spanning loopt de temperatuur behoorlijk op. Alle meegereisde supporters (en dat waren er heel wat!) stellen zich op langs de lijn.

In de felle middagzon, om 16.00 uur, openen we de wedstrijd met meteen een tegendoelpunt. Wat een domper; we zullen toch niet weggespeeld gaan worden hè?! Gelukkig komt er rust in de wedstrijd. Door 2 knappe doelpunten van Dess weten we de stand om te draaien: 2-1. De supporters laten zich massaal horen! RCL vecht terug en scoort ook weer twee keer. We gaan rusten met 2-3. RCL komt beter uit de kleedkamer dan wij, want ze weten nog twee keer te scoren. Met 2-5 achter lijkt de moed wat weg te zakken, de koppies naar beneden, hier en daar een traan. Maar wat niemand (ook langs de lijn niet) op dat moment voor mogelijk houdt gebeurt; we keren de wedstrijd om met een 3-5. Resultaat: koppies omhoog en bij de tegenstander wat gemopper. En dan: 4-5, het kan nog en RCL wordt nu echt zenuwachtig. Overal wordt op de horloges gekeken, de laatste minuten tikken. En ja hoor: in de laatste minuut: assist van Finn op Dess, Dess neemt aan en schiet de bal keihard in de linkerbovenhoek: 5-5!! Langs de lijn een oorverdovend gejuich, geschreeuw, getoeter… en dan het eindsignaal.

Nu komt het aan op penalty’s en daar zijn we goed in (hebben we uitgebreid op getraind ook). Bij de tegenstander wordt de keeper gewisseld. Een cruciale fout blijkt later, want de nieuwe doelman houdt er maar 1. En wij hebben Milan; na de nodige reddingen in de wedstrijd speelt hij het ook nu klaar om 3 penalty’s tegen te houden. En dat betekent de winst! Het feest barst op het veld al los, gaat bij de officiële huldiging verder en krijgt ook in de kleedkamer onder de douche nog een mooi vervolg!

En dan de kers op de taart. De sponsor: Triple Orange, in de persoon van Marcel van der Hoeven, neemt het hele team en alle ouders, broertjes en zusjes mee uit eten. Wat een geweldige dag, wat een geweldig seizoen. En dan is het nog niet eens helemaal ten einde, want woensdag 5 juni om 18.30 uur treden we in Nieuw-Beijerland aan tegen ’s-Gravendeel voor de halve finale van de Hoeksche Waard bokaal. Supporters: jullie zijn weer van harte welkom!