7 mei 2019, Nieuwenhoorn

Ondanks dat de ploeg van Ron van den Berg al na 6 minuten met tien man verder moest en ondanks dat er tot twee keer toe een achterstand moest worden weggewerkt bleef Nieuwenhoorn het betere voetbal spelen. De zwartwitten lieten in die eerste helft een handvol kansen onbenut. Kansen die het in de tweede helft wel wist te verzilveren waardoor het toch nog de volle winst wist te pakken. Dit betekent dat Nieuwenhoorn in de nacompetitie thuis mag starten tegen VELO en bij winst ook de tweede nacompetitiewedstrijd thuis mag spelen. Geen garantie voor succes maar wel mooi meegenomen.

Als de spits van Vitesse Delft al na 6 minuten door dreigt te breken en Daniël Dijksman deze uit balans brengt trekt de scheidsrechter resoluut de rode kaart. Wellicht een zware straf maar Nieuwenhoorn heeft wat dat aangaat niet de meest gelukkige periode. Met de al geschorste Melvin Winterberg en Danique Wolters op de tribune kan het dit er eigenlijk niet bij hebben. Toch worden de mouwen opgestroopt en onder aanvoering van vooral Dimitri Gomez schakelt het team een tandje bij. Vitesse Delft kan niet veel meer dan het achterin rondspelen van de bal om vervolgens na een aanvalspoging een gevaarlijke counter om de oren te krijgen. Toch laat Nieuwenhoorn in die eerste helft een handvol honderd procent kansen liggen en krijgt het vlak voor rust een tweede tik te verwerken als de lange spits van Vitesse Delft tegen de verhouding in uit een voorzet de 1-0 binnen weet te koppen.

Maar wat voor rust allemaal niet lukte mocht in de tweede helft wel lukken; via een mooie pass van Gregory Paula komt de bal bij Jeffrey Burger terecht en wordt de vrijstaande Nichy Fortes nu wel gevonden. De 1-1 is een feit. Heel erg lang mocht dat nu ook weer niet duren als Vitesse Delft vrije doorgang door het centrum wordt verschaft en de bal hard onder de uitkomende Chris van Wijngen wordt geschoven. En zo staat Nieuwenhoorn wederom op achterstand. Een kwartier voor tijd neemt Tim van de Lijn een prachtige pass van Brandon Nooitmeer in één keer mee en schiet de bal tussen de benen van de uitkomende keeper door en zo is het weer gelijk.

Dan valt na Brandon Nooitmeer ook Jeremy Hubregtse met een blessure uit en schuift Roeland de Bruijne naar het centrum en wordt deze op links vervangen door de 20-jarige Sander van de Ven. Hij weet, met al een volledige wedstrijd bij het tweede in de benen, zijn debuut bij het eerste extra glans te geven door op eigen helft de bal te veroveren en met zijn snelheid zowel de rechtshalf als ook de rechtsback van Vitesse Delft kansloos achter zich te laten. Uit zijn voorzet mag Nichy Fortes de 2-3 binnen schieten en neemt Nieuwenhoorn gewoon de volle buit mee naar huis.

De winst tegen Vitesse Delft heeft Nieuwenhoorn behalve drie punten, de tweede plek en thuis de nacompetitie te mogen starten, nog een belangrijke punt opgeleverd. Namelijk dat het team heeft gedaan wat supporters, bestuur en technische staf zagen als een nog verder te ontwikkelen teameigenschap; het heeft weerbaarheid getoond. Om met tien man een wedstrijd te moeten starten, twee keer terug te komen van een achterstand en de wedstrijd ook nog te winnen, moet je karakter hebben. En die heeft het team getoond. Op die eigenschap kun je terugvallen als het tegen zit. Want promotie via de nacompetitie wordt altijd bepaald door wie er het best met tegenslagen om kan gaan. Vertrouw er nooit op dat je gifbekertje leeg is.