Michael Fehl verhuist binnenkort met zijn vriendin van Krimpen aan de Lek naar Krimpen aan den IJssel, maar op voetbalgebied is hij zo trouw als een Duitse herder. “Doe niet zo gek”, is zijn veelzeggende reactie als hem wordt gevraagd of een overgang naar DCV een optie is nu hij dichterbij het veld van de Krimpense club komt te wonen dan bij het complex van Dilettant. “Ik ben een kind van de club en ga hier niet weg.”

Wat betreft die verhuizing naar een rijtjeswoning: hij kan nog handige handjes gebruiken. “Zelf ben ik wel enthousiast, maar een echte klusser ben ik niet.” Hij rekent, net als in het veld, op hulp van Dilettant. “Jesper van den Adel komt zeker helpen. Nu je het zegt: ik ga eens een rondje doen in de kleedkamer.”

Fehl (31) is een vertrouwd gezicht in de hoofdmacht van Dilettant, waar hij de afgelopen vijf onafgebroken deel van uitmaakte. Daarvoor speelde hij ook al in het eerste, maar niet op regelmatige basis. “Toen ik net uit de A-jeugd kwam, kwam ik een beetje tussen wal en schip terecht, bij één en twee. Als ik in het eerste speeltijd kreeg, was dat een half uurtje. Ik wilde hele wedstrijden spelen, vandaar dat ik toen bewust voor het tweede heb gekozen.”

Hij speelde een periode zelfs in een lager elftal, maar toenmalig trainer Richard Mank vroeg hem voor het eerste. “Met een heel groepje, allemaal vrienden van elkaar, zijn we toen teruggekeerd. Marnix en Jesper van den Adel en Kevin Diedrich zaten daar bij. Tegelijkertijd kwam ook Remco Mulders als keeper.”

Inmiddels moet hij tegen de tweehonderd wedstrijden in Dilettant 1 achter zijn naam hebben staan. “Arie van Krimpen houdt dat op de club bij, ik zal hem binnenkort eens vragen op hoeveel wedstrijden ik zit. Met Arie doe ik samen de website. Tenminste, hij schrijft de site vol, ik zorg een beetje voor de techniek erachter.”

Ook in het veld bewaakt Fehl tegenwoordig ‘het fort’, zoals hij het zelf noemt. Na dit seizoen te zijn gestart op het middenveld is hij afgezakt naar de laatste man-positie.

Vooral om Jesper van den Adel een plezier te doen.” Zijn ‘maatje’ begon de competitie op de plaats van de gestopte Mark Offerman. “Jesper speelde daarvoor als nummer tien. Hij is een fantastische voetballer. Balvast, creatief. Dat misten we op het middenveld.”

Vandaar dat Fehl voorstelde zijn plaats op te offeren. “Ik denk dat Jesper veel beter tot zijn recht komt op het middenveld. Aan lopen heeft hij een bloedhekel, maar eenmaal aan de bal is hij loeisterk.”

Dilettant heeft sowieso een middenveld om je vingers bij af te likken, want de van Feyenoord teruggekeerde Colin den Otter en het doorgebroken talent Jimmy Koning zorgen voor veel voetballende impulsen. “Colin is onze beste speler. Die ziet het spel zó goed”, weet Fehl, die zelf nog wel een beetje moeten wennen achterin. “Als laatste man heb je een grote verantwoordelijkheid. Dat hoort ook wel een beetje bij mijn leeftijd, maar ik word ook wel beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Ik kan niet zomaar even met de bal aan de haal. Dat ik minder mijn energie kwijt kan, daar moet ik aan wennen.”

De indruk is dat de nieuwe positie hem makkelijk afgaat. “Dat klopt, ik kan honderd worden op deze positie.”

Hij geeft een eerlijk antwoord als hem wordt gevraagd naar de promotiekansen van zijn dit team. “Promoveren? Ik denk niet dat we dat moeten willen. Volgens mij hebben wij in de tweede klasse niets te zoeken. De derde plaats is het hoogst haalbare. Je zou via de nacompetitie kunnen promoveren, maar dan krijg je een heel lastig jaar. Kijk naar Kethel Spaland. Dat werd vorig seizoen kampioen, maar staat nu stijf onderaan.