Beste voetballers en bestuurders, na 55 jaar is er een einde gekomen aan onze afdeling van de COVS. Ja de vereniging opgericht in 1963, door Meeuw Letterman, Janus Buitendijk en Arie de Zwart. Toen ondergetekende in 1973 lid werd van de scheidsrechtersvereniging Hoekse Waard-Flakkee waren er ruim 60 actieve leden. Jarenlang werd er door de voetbalverenigingen buiten de competitie bij Letterman om een scheidsrechter gevraagd om een wedstrijd te fluiten. Wij hadden topscheidsrechters in ons midden, o.a. Piet van Vliet, Rien Brussaard en Manus Slikkeveer die nog 1 jaar betaald voetbal heeft gedaan. Van de laatste 25 jaar o.a. Peter van Gijzen en Adrie Letterman.

De samenwerking tussen onze COVS-afdelingen en de verenigingen was altijd goed. Jarenlang werd er voor de kinderen van de scheids een sinterklaasavond gehouden in de kantine van SSS (Piet Hokke als SINT en Rien Brussaard als PIET) en tot eind dit jaar werd er altijd getraind en vergaderd bij SHO. De laatste bijeenkomst van alle leden was het 50-jarige bestaan. Jammer genoeg bijna geen aanwas van jonge scheidsrechters. Ook het vinden van bestuursleden was een probleem. Wim was al ruim 18 jaar bestuurslid en als enige al 55 jaar lid en slechts 20 jaar scheids en 35 jaar rapporteur.

Ja voor mij ruim 20 jaar bestuurslid en nog actief als scheids 45 jaar. Arthur Ebbink (actief scheidsrechter) heeft jarenlang een dubbelfunctie gehad, n.l. voorzitter en secretaris. Tevens gaf hij bij verenigingen namens de KNVB-spelregelcursus. Dit jaar hebben wij in overleg met onze leden besloten om de vereniging op te heffen en wie lid wilde blijven van de COVS zich aan kon sluiten bij de RSV in Rotterdam. De leden hebben unaniem ingestemd met het opheffen van onze vereniging, dus moest er besloten worden wat te doen met ons saldo op de bankrekening. Dit is in goed overleg gegaan met hierbij de volgende giften.

SHO 550 euro voor kleine materialen, o.a. grensrechters vlaggen en andere dingen voor de clubscheidsrechters.

1750- euro naar het Hospice in Zuid Beijerland

1250- euro voor de St. Roparun Hoekse Waard

1000-euro KIKA

750-euro Clinic Clowns.

500-euro Hartstichting

500- euro Nierstichting.

Ja Wim Biesheuvel en ondergetekende kunnen terugkijken op een goede periode als scheidsrechter en bestuurslid.

Wij wensen de voetballers veel plezier bij het uit oefenen van hun hobby.

COVS HOEKSE WAARD FLAKKEE Wim Biesheuvel, Aad Horstmans

Tekst: Aad Horstmans