Doelpunten. Veel doelpunten had De Zwerver in de slotfase van het seizoen nodig om alsnog Arkel aan de bovenkant van de ranglijst in de derde klasse C af te lossen en de titel te incasseren. Maar uitgerekend tegen de ploegen in de bedreigde zone, VVAC en IFC, lukte het niet om het doelsaldo zodanig op te krikken dat de leider het nog benauwd kreeg.

KINDERDIJK – In de competitie van de wisselende kansen die de derde klasse C eigenlijk 26 speeldagen lang was en waarin titelkansen vervaagden én wisselden, draaide het uiteindelijk om het doelsaldo. In de jacht op de drie punten meer bezittende leider Arkel kwam het voor De Zwerver aan op winnen maar vooral ook het produceren van zoveel mogelijk treffers in de laatste duels van het reguliere seizoen.

Het programma leek daarbij in het voordeel van de Kinderdijkse jager. Met VVAC en IFC als tegenstanders op de speeldagen 24 en 25, twee opponenten die zich aan de onderkant van de ranglijst bevonden en via de nacompetitie het vege lijf moeten zien te redden, leken zich twee kansen aan te dienen om het doelsaldo fl ink op te voeren.

VVAC, dat eerder in het seizoen op het eigen sportpark De Put in Ottoland nog had gestunt met een 2-1 triomf, bleek ook dit keer een taaie klant. De Zwerver won met de grootst mogelijke moeite met 2-1 (treffers van Jort van Meerkerk en Frank Hendriks) en zag de achterstand op doel saldo ten opzichte van Arkel (dat Streefkerk met 3-0 klopte) verder oplopen. Een week later, op Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht, herhaalde de geschiedenis zich: de Alblasserwaardse doelpuntenmachine haperde te veel om Arkel echt zwaar onder druk te zetten.

IFC kwam er met een 3-1 nederlaag genadig vanaf (met treffers van Kinderdijkse makelij van Jort van Meerkerk, Redouan El Akchaoui en Guido Luiten) en opnieuw liep De Zwerver averij op in vergelijking met Arkel, dat Schelluinen met 5-0 de oren waste. Een wending voor de slotdag van de competitie en vermijding van het nacompetitietraject van De Zwerver bleef daardoor in het zicht van de haven uit.

Inmiddels is duidelijk dat Christian Koremans komend seizoen op De Schans actief zal zijn. Koremans was in het verleden actief voor clubs als VVGZ, Rijsoord, Drechtstreek, De Alblas en Duiveland en voegt met zijn komst routine aan de selectie van de blijvende trainer Edward Knook toe. Bij De Zwerver treedt in het nieuwe seizoen Gert de Kruijk als trainer van het tweede team aan.