Christiaan Perrier (31) is bezig aan zijn laatste maanden bij Oranje Wit. De balvaste en kopsterke spits uit Gorinchem vertrekt komende zomer naar Nivo Sparta, dat dit seizoen opnieuw speelt om promotie in de tweede klasse F. Perrier besloot al in januari dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. ,,Ik heb hier hele mooie jaren gehad, maar het is tijd voor iets nieuws.”

DORDRECHT – Perrier maakte in de zomer van 2015 de overstap van zondag-tweedeklasser Unitas naar zaterdag-eersteklasser Oranje Wit, waar hij nu voor het vierde seizoen voor de goals moet zorgen. ,,Ik wil hier afscheid nemen met een plek in de nacompetitie”, zegt Perrier, die in het verleden ook voor NAC Breda en Kozakken Boys speelde. In 2007 brak hij tijdens een zaalvoetbaltoernooi met Unitas zijn been en leek zijn carrière al vroeg over, maar Perrier knokte zich anderhalf jaar terug en werd een van de beste amateurspitsen in de regio. ,,Ik heb altijd mensen gehad die fan van mij waren en mensen die mij helemaal niks vonden. Dat is bij Oranje Wit niet anders geweest. Ik kijk zeker met een goed gevoel naar mijn jaren bij Oranje Wit. Ik heb er veel vrienden gemaakt en heb op het veld ook veel mooie momenten beleefd. Als spits leef je voor doelpunten, dat blijft een mooi gevoel. In mijn eerste halfjaar heb ik helaas weinig kunnen spelen vanwege een blessure, maar inmiddels ben ik alweer drieënhalf jaar fi t. Als ik in de laatste weken van het seizoen nog drie keer scoor, eindig ik op 50 goals in 100 wedstrijden. Dat is een gemiddelde waar ik tevreden mee kan zijn”, zegt Perrier.

,,In mijn eerste seizoen maakte ik er tien en in mijn tweede seizoen slechts zes. Dat zijn cijfers waar ik niet echt tevreden mee ben, maar ik stond in mijn eerste twee jaar bij Oranje Wit nog voorin met Sanzio Dieterich en Brandon Könemann. Twee enorm talentvolle en doelgerichte aanvallers, die graag een stap hogerop wilden maken. Daar wilde ik ze dan ook graag bij helpen en dus cijferde ik mezelf regelmatig weg. Het was niet iedere week succesvol met ons drie voorin en er had misschien wel meer in gezeten, maar we hebben wel een aantal geweldige wedstrijden gespeeld in die eerste twee seizoenen”. zegt Perrier. ,,In mijn derde seizoen werden er goals van mij gevraagd en dat lukte goed met 19 treffers, waarmee ik gedeeld topscorer werd in de sterke eerste klasse B. Die druk vind ik ook wel fi jn. We haalden vorig seizoen zelfs nog de nacompetitie na een sterk slot van het seizoen. Een knappe prestatie met een jong team. Dit seizoen hopen we opnieuw de nacompetitie te behalen door de derde periode te winnen of op de ranglijst derde te worden in 1C. Ik hoop zeker op die manier afscheid te nemen bij Oranje Wit, waar ik vier mooie jaren heb gehad. Wat ik de club voor de toekomst wel mee zou willen geven is dat het goed zou zijn om een duidelijke ambitie uit te spreken. Dat is nu vaak nog wat onduidelijk, waardoor eenspelersgroep ook niet echt weet waar het naartoe moet werken.”