Sinds een halfjaar is het bestuur van RKTVC gegroeid van drie naar zeven leden. Met de versterkte club werken de bestuurders aan vele projecten op sportpark de Ridderweide, om er zo voor te zorgen dat de Tielse vereniging blijft groeien en bloeien.

Het is een zonnige zaterdagmorgen op sportpark De Ridderweide. Op het prachtige sportcomplex hier in Tiel-West worden er vele jeugdwedstrijden gespeeld, binnen in de moderne bestuurskamer nemen bestuursleden Martijn van de Graaf en Herman van Barneveld plaats. De grote ruimte is gevuld met fraaie meubels, mooie voetbaldecoraties en de stijlvolle donkerblauwe tinten, dé kleur van RKTVC, zijn overal aanwezig. “Ja maar kijk ook eens naar die dozen hier op de grond, die moeten we nog opruimen”, zo wijst Van de Graaf naar een hoek van de ruimte. Zijn opmerking is typerend voor de koers van het nieuwe bestuur. Het gaat goed namelijk goed met RKTVC, maar er is veel ruimte voor verbetering, zo denkt men op sportpark De Ridderweide.

In december werden Henk Driessen, Jos Martens, Gerard de Leeuw en Martijn van de Graaf benoemd tot nieuwe bestuursleden van RKTVC. Gaby van der Bijl werd tijdens de ALV in maart benoemd tot bestuurslid, waardoor het clubje nu uit zeven leden bestaat. “De uitbreiding was gewenst”, zegt secretaris Van Barneveld. “We konden in de vorige samenstelling de club draaiende houden, maar er was weinig ruimte om grote projecten aan te pakken.”

Kledingsponsor Nu is dat anders. Zo haalde RKTVC met 123inkt, Autobedrijf Paul van Bergen en Spies Bouw voor de komende drie seizoenen drie prachtige sponsoren binnen, die de jeugdafdeling van de club voorzien van compleet nieuwe tenues, presentatiepakken en nieuwe tassen. Verder heeft RKTVC een nieuw team van drie personen aangesteld als hoofd jeugdopleiding en het clubgebouw wordt steeds verder gemoderniseerd. Sportief gaat het ook goed met de club. “Een voetbalclub is een soort klein bedrijfje dat je moet runnen. Wij hebben de juiste vrijwilligers aan het roer die RKTVC nog levendiger kunnen maken”, zo stelt Van de Graaf, die zich nu richt op technische projecten. Zo wil hij zorgen dat er overal op de club Wi-Fi is en ook wil hij dat de beveiliging beter geregeld is op het sportpark.

Introductietrainingen RKTVC heeft bijna 500 leden en hoopt zo veel mogelijk nieuwe, enthousiaste, voetballers en voetbalsters te verwelkomen op de club. In april hield de vereniging op zondagochtend twee introductietrainingen van 10.00 tot 11.00 uur en ook op zondag 5 en zondag 12 mei staan er zulke sessies op het programma. Deelname is gratis, aanmelden kan op die dagen vanaf 09.30 uur. “De jeugd heeft de toekomst en we hopen op veel nieuwe aanmeldingen, de trainingsochtend zijn heel leuk”, aldus Van Barneveld. “De kinderen genieten enorm en dan doen wij dat ook.”

Op www.rktvc.nl is alle informatie te lezen over de introductietrainingen.