Het was een roerige week voor Achilles Veen 1. Afgelopen donderdag werd bekend dat de samenwerking tussen Achilles Veen en hoofdtrainer Giovanni Franken per direct zou worden beëindigd. Assistent Marcel van Ringelensteijn verklaarde zich solidair aan de hoofdtrainer en Johan van Bijsterveld werd aangesteld als voorlopige plaatsvervanger van de hoofdtrainer. Zonder zijn ploeg ook maar een keer te kunnen trainen moest Van Bijsterveld zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Capelle op de bank plaatsnemen. Het resultaat loog er niet om. Achilles Veen won voor het eerst sinds 24 november weer eens een competitiewedstrijd. Uitslag: 4-2.

De sneeuw was, wellicht met hulp van een dampende feesttent op het parkeerterrein, verdwenen. Er kon dus gevoetbald worden op De Hanen Weide!

Achilles Veen begon een beetje aftastend aan de wedstrijd die eigenlijk pas een beetje los kwam toen Sezer Sulun al na 10 minuten een gele kaart pakte wanneer hij te laat is met zijn sliding. 2 minuten later wordt namelijk de eerste echte kans genoteerd. Na een mooie aanval wordt Sem van der Pijl vrij gespeeld door Thomas de Man. De inzet van Van der Pijl miste echter kracht en kon door de keeper gepakt worden. Na ruim 20 minuten kan de eerste goede kans voor de gasten genoteerd worden. Het gevaarlijke schot gaat echter net voorlangs. Meteen daarna volgt de volgende kans voor de mee opgekomen Sem van der Pijl. Sen Aerts speelde zichzelf vrij en kon schieten. Via de keeper valt de bal bij Sem van der Pijl voor zijn voeten. Die kan vrij eenvoudig afwerken en brengt zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Voor de rust nog een paar kansen voor beide ploegen. Onder andere Thomas de Man wist de keeper niet te verschalken en als iedereen al bijna op zoek is naar de koffie voor de rust komen de gasten op 1-1 via Bram de Bruin. Het is echter ook nog voor het rustsignaal Thomas de Man die de marge van 1 weer kon herstellen door de stand op 2-1 te brengen.

In de tweede helft schiet Achilles Veen wel uit de startblokken. Dit leid in de 47e minuut al tot een grote kans voor Ilias Zaimi op aangeven van Thomas de Man. Hij weet de bal echter niet op goal te krijgen. 2 minuten later wordt diezelfde Zaimi gevloerd binnen de ‘zestien’ en legt zelf aan voor een strafschop die hij kogelhard in het dak van het doel werkt. Achilles Veen dus snel na rust op een 3-1 voorsprong. Na ruim een uur spelen is het Sen Aerts die eerst een grote kans om zeep helpt, maar daarna toch het net weet te vinden. Op aangeven van Ayden Kuijpers schiet hij via de binnenkant van de paal binnen en brengt de stand op 4-1. In de 73e minuut weet Capelle echter uit het niets weer wat aan te sluiten door de 4-2 te maken, doelpuntenmaker Julian Agatowski (tussentijds gekomen van Kozakken Boys). Van Bijsterveld gaat dan wisselen en brengt Toby Tan in voor Ayden Kuijpers en even later mag Roel de Kruijk invallen voor Sen Aerts. In de 83e minuut laat Sezer Sulun zich gaan in zijn commentaar op de leiding en pakt dus een niet zo slimme tweede gele kaart. Je zou verwachten dat Achilles Veen het daarna nog moeilijk zou krijgen, maar de overwinning kwam eigenlijk niet echt meer in gevaar. Eindstand 4-2.