Feest in Chaam: 60 jaar vol voetbalplezier

Voetbalvereniging Chaam bestaat alweer 60 jaar. Een leeftijd om trots op te zijn, maar vergis je niet: Chaam is eerder een energieke tiener dan een verzuurde pensionado.

Na 60 jaar bloeit en bruist Chaam nog altijd. Een grote groep vrijwilligers is de afgelopen tijd weer bezig geweest met het helpen bij de renovatie van de kleedkamers, het neerzetten van een tribune en het vervangen van het straatwerk rondom het al zo mooie complex. Daarnaast is de club inmiddels helemaal zelfvoorzienend qua energie, dankzij de zonnepanelen. “Chaam doet het net even anders. Wij houden ons handje niet op bij de gemeente, maar investeren zelf. Dankzij dit alles kunnen wij ook de komende jaren weer door als een gezonde vereniging.”

Daniël Elst (49) is sinds vier jaar voorzitter van de club. “Ik kwam binnen via mijn zoontje die ging voetballen. Ik werd eerst leider van zijn team, ging vervolgens in de sponsorcommissie, werd bestuurslid en ben nu dus al vier jaar voorzitter.” En hij is een trotse preses. “Chaam is echt een mooie dorpsclub, heel hecht en met een grote schare aan supporters. Iedereen in Chaam heeft ooit wel iets met de voetbalclub gehad.” Hij kan zijn geluk niet op met de vele vrijwilligers, mensen als terreinman Jack Kusters die de club zo hard nodig heeft. “Dankzij hem ligt ons hoofdveld er bijvoorbeeld echt op en top bij, terwijl het seizoen al voorbij is. Dat soort vrijwilligers zijn goud waard, zij zijn dag en nacht met de club bezig.”

Na zestig jaar draait het eerste elftal ook naar behoren. Na de promotie van een jaar eerder wist de club zich afgelopen seizoen te handhaven in de vierde klasse. “Met een jonge groep, waar we ook mee vooruit kunnen richting de toekomst. Alleen de keeper stopt, verder blijft iedereen en we krijgen er nog twee jongens bij die in Chaam zijn komen wonen. Wij doen het alleen met onze eigen jongens, dat hoort bij deze club.”

Ook het meisjesvoetbal mag niet vergeten worden, want Chaam heeft een imposante traditie wat dat betreft. Er wordt al veertig jaar meisjesvoetbal bij de club gespeeld. “Zij vormen een kwart van het ledenaantal. Dat is voor ons heel belangrijk, daar zijn we erg blij mee.”

Geef een reactie