Ook de reguliere competitie voor de deelnemende teams in de AZV’72, de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, zit erop. De wisseling van de macht is perfect in de hoogste klasse, de Intro Personeel-klasse. Titelhouder BBMT-Spiesbouw raakte namelijk de titel kwijt aan Addy Duifhuizen MKV.

HENDRIK-IDO-AMBACHT – BBMT – Spiesbouw, voorheen opererend onder de naam van de Sinaasappelbron, begon het seizoen 2018-2019 als de te kloppen ploeg als titelhouder en bezitter van de Hypotheker Cup die inmiddels is omgedoopt tot Huis & Hypotheek Cup. Aan het einde van de rit, er wordt in de AZV’72 nu nog gespeld om de Leen Stapel Bokaal, heeft de onttroonde titularis van het afgelopen seizoen alleen de beker nog in handen.

Het team van Addy Duifhuizen MKV (foto) zorgde namelijk ervoor dat de prijzenverdeling er anders uitzag dan een jaar eerder. Met één punt meer dan de prijzenpakker van de afgelopen seizoen werd de titel behaald, mede door twee overwinningen in de drie onderlinge ontmoetingen dit seizoen waaruit het als titelfavoriet gestarte BBMT-Spiesbouw slechts één puntje vergaarde. Opmerkelijk: de nieuwe kampioen, met Pieter Duifhuizen als meest scorende speler en nummer twee van de topschutterslijst in de gelederen, vergaarde uit de laatste drie duels slechts één puntje. Ook markant: de nummer voorlaatst van de competitie, Remco Koppelaar van Kotug Smit Towage, was met 39 treffers de topschutter van de competitie op het hoogste niveau van de AZV’72. BBMT-Spiesbouw won als pleister op de wonde wel de beker, door in de finale Van Nes & Plaisier met 11-0 af te drogen.

Magro degradeerde van het hoogste podium en zal komend seizoen, net als The Blues en Kura, niet meer terugkeren in de competitie. De organisatoren van de AZV’72 zijn nog op zoek naar het dertigste en laatste team om de drie poules te completeren. Op het hoogste niveau maakt het team van T&R Bedrijfswagens zijn entree. Die ploeg haalde de titel op het tweede niveau, door Huis & Hypotheek met twee punten voorsprong achter zich te houden. De kampioen kreeg drie punten in mindering vanwege het niet opkomen bij één wedstrijd. Degradant op het tweede niveau, de T&R-klasse, was Groeneveld & Poirot. KV United was de koning van het derde niveau, de PLUS-klasse door met ruime voorsprong de hoogste eer op te strijken. Ivan Dijkhuizen van AC Ambacht was op dit niveau met zestig treffers de meest scorende speler van de gehele AZV’72