FC Lisse is enthousiast over het toevoegen van een Walking Football-tak aan de club. “We hopen met een mannetje of vijftien te beginnen”, zegt bestuurslid Hubert Habers.

FC Lisse heeft al een periode achter de rug met een aantal pilotwedstrijden. “De vraag en enthousiasme is best groot. Vandaar dat we er graag een vervolg aan geven. We willen het op een vaste en reguliere basis in ons programma opnemen.”

Volgens Habers past Walking Football uitstekend bij de missie en visie die FC Lisse uitdraagt. “Hierin hebben we onze sociale en maatschappelijke rol vastgelegd. We zien het als onze taak voetbal aan te bieden voor alle leeftijdsgroepen.”

Walking Football is een vorm van voetbal die nog betrekkelijk jong is. Het richt zich speciaal op ouderen van boven de 55 jaar. “De naam zegt het al: tijdens Walking Football mag niet worden gerend en zijn er nog enkele aangepaste spelregels”, legt Habers uit. “Het doel is om ouderen te laten bewegen in een sportieve omgeving. Het sociale element is minstens zo belangrijk. Onze ervaring is dat oudere voetballers uit het veteranenvoetbal doorstromen naar het Walking Football, maar ook dat er spelers zijn die 75 jaar oud zijn maar nog nooit gevoetbald hebben.”

Dankzij de pilot heeft FC Lisse al een tiental aanmeldingen overgehouden. De club hoopt dat de in februari te houden fitheidstest in Lisse ook een aantal Walking Footballers oplevert. “We mikken erop om met een mannetje of vijftien te kunnen beginnen. We zijn nu op zoek naar een geschikt moment in de week. We hebben voetballers die met pensioen zijn, maar ook die nog werken. Wie interesse heeft kan zich melden via hubert@fclisse.nl.”

https://www.dominos.nl/