Een scenario die je vooraf niet kon voorspellen. Nadat zowel Bristol als Madereros zich de twee play offs wisten te overleven stonden beiden tegenover elkaar in Gorinchem.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Madereros er geen gras over groeien en namen gelijk het initiatief. Nadat diverse kansen er waren van beiden kanten kwam Bristol binnen 5 minuten op achterstand. Voorin konden de geel/zwarte geen potten breken mede door de goede keeper. Het geluk zat ook niet mee. Tim van Noord moest wegens praten 2 minuten naar de stafbank. De tegenstander profiteerde hier 100% van en maakte de tweede. Even zakte de kopjes naar beneden, maar door een weergaloze actie van Achraf Choutier kwam de 2-1 op het bord. De derde scheidsrechter had net zijn pen weggelegd of hij kon opnieuw gaan schrijven. Hakan Aksoy maakte de gelijkmaker.

Het venijn zat deze wedstrijd in het tweede bedrijf. Het tempo ging verder ophoog en beiden team’s gingen vol voor de wind. Bristol had de tactiek om in te zakken en via de counter toe te slaan. Met een loub zuiver schuiver was het Tim van Noord die de voorsprong binnen schoot. Madereros ging nog meer risico’s en drukte verder door naar de goal van Scot Colkin. Met een snelle spelhervatting lag de verdediging helemaal open. Opnieuw Hakan Aksoy wist de 4-2 binnen te schieten. De minuten konden niet snel genoeg voorbij zijn. Met nog 8 minuten op de klok werd de aansluiting binnen geschoten. Beiden ploegen zette alles op alles. Vrouw en kinderen eerste met man en macht werd er verdedigd. Helaas werd Rick de Jong aan de zijkant simpel uitgespeeld. De klok gaf aan 1.30 de stand 4-4. Het zal toch niet dat een sterk strijdende team op het allerlaatste moment te onder zou gaan. Beiden teams hadden in hoofd al de verlenging in hun hoofd. De klok stond al stil en de coaches vroegen de scheidsrechter om af te fluiten. Madereros schoot nog rakelings naast. Scot Colkin pakte de bal en gooide de bal maar naar voren. Wonderwel kwam boven op het hoofd van Achraf Choutier. Hij knikte de bal een beetje naar links. De keeper zag dit niet aankomen en de 5-4 lag in het doel.

Niemand hield dit voor mogelijk maar de blijdschap was er niet minder om. We weten nu hoe Tottenham zich moeten hebben gevoeld tegen Ajax. Door deze late treffer blijft Bristol in de 1e divisie. Madereros is voor 50% gedegradeerd. Zij hebben nog een hele klein kans op behoud. Er is nog een verliezers finale tegen Lebo 2.

Maar belangrijker is dat Bristol zich handhaaft voor nog een seizoen 1e divisie.