Mike Scholten en Roda Boys mikken wederom op promotie

Mike Scholten (28) is op zijn plaats bij Roda Boys. De aanvoerder uit Rosmalen mikt dit seizoen op een nieuwe kans op promotie naar de gedroomde eerste klasse met de roemruchte zaterdagclub uit Aalst.

Traditiegetrouw starten de regionale voetbalclubs met een flinke dosis positieve energie aan het nieuwe seizoen. Verenigingen die een goed seizoen draaiden hopen deze goede lijn door te kunnen trekken en clubs die tegenvielen zetten alles op alles in de jacht op eerherstel. In welke categorie valt Roda Boys volgens Mike Scholten? Over die vraag moet de aanvoerder nadenken. “Op zich hebben we het goed gedaan vorig jaar met een tweede plaats. Het jaar daarvoor was trouwens ook prima, toen eindigden we derde. Maar het was wel zuur dat we wederom niet zijn gepromoveerd. We zullen het dit seizoen dus nog net was beter moeten doen om het kunstje deze keer wel te flikken.”

Roda Boys versterkte zich afgelopen zomer met nieuwelingen Junior van Beers, Tom Diender, Paul van den Elzen, Nick Linnenbank, Maverick van Maaren, Tony Salm en Angelo Stoové. “Ik weet dat het de ambitie is van de club om terug te keren in de eerste klasse, maar dat is niet zo makkelijk gezegd als gedaan”, aldus de voorzichtige aanvoerder. “Maar het is altijd afwachten hoe het team eruit komt te zien, dat weet je namelijk nooit van tevoren.” Van Beers en Van den Elzen komen over van OJC Rosmalen, een stap die Scholten zelf drie jaar geleden maakte. De voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch heeft geen spijt van die keuze. “Natuurlijk is dit een wat ander niveau dan ik gewend was met OJC, maar ik verbaas me hier over het aantal toeschouwers bij een wedstrijd. Zowel bij thuis-als uitduels kunnen we altijd rekenen op veel steun, dat geeft het spelen voor deze leuke club net een extra tintje. Bovendien bevalt me het spelen op zaterdag erg goed.”

Voor het tweede seizoen op een rij is de Brabantse centrale verdediger captain van de Aalse formatie, een rol die hem ligt. “Door die band gedraag ik me niet ineens heel anders, je moet als aanvoerder jezelf blijven. Ik probeer een positief voorbeeld te zijn voor mijn teamgenoten door altijd aanwezig te zijn op trainingen en in de wedstrijden alles te geven. Ik verlang van mijn ploeggenoten hetzelfde. Gelukkig zit dat wel goed bij Roda Boys.”

Roda Boys trok afgelopen zomer dus wat spelers aan. Had Scholten als aanvoerder invloed op de komst van een aantal jongens? “Nee, zo werkt dat niet”, legt hij uit. “Dat is het werk van de technische staf. Maar er zijn wel spelers die me soms informatie vragen over Roda Boys. Ik vertel ze dan dat ze hier in Aalst erg fanatiek zijn en dat de club enorm leeft in het dorp.” Vertelt Scholten in zijn praatje dan ook negatieve dingen over de club? “Nee, want het is hier allemaal dik in orde”, zo is de captain snel met zijn antwoord. “Ik heb het hier niet voor niets al twee jaar uitstekend naar mijn zin en gelukkig is de clubleiding ook tevreden over me. Ik voel me nog altijd topfit en hoop dat we met Roda Boys dit seizoen wél kunnen promoveren.”

Geef een reactie