VoetbalJournaal Bergen op Zoom

Op de top van het amateurvoetbal na, is de winterbreak voor amateur voetballend Nederland bijna voorbij en dat is natuurlijk heerlijk nieuws. Nadat de winterbreak voor vele ploegen ook het ideale moment was om nog op trainingskamp te gaan, kunnen we eindelijk weer aan de slag in de tweede seizoenshelft. En die is eigenlijk altijd mooier dan de eerste.

De eerste seizoenshelft is er één van verrassingen, aftasten, eerste ontmoetingen en meer. Uiteindelijk kon je de balans opmaken waar je met jouw ploeg stond en dat kon tegenvallend zijn, verrassend goed of precies waar je al dacht momenteel te staan. Maar wat maakt die tweede seizoenshelft dan zo mooi?

Returns
In de tweede seizoenshelft krijg je natuurlijk de returns. Lieten jullie je de vorige uitwedstrijd gemakkelijk aftroeven? Tijd voor revanche! Of wisten jullie tegen de verhoudingen in de punten op het sportpark te houden?! Bereid je dan maar voor op een pittig tweede duel.

Vasthouden of goedmaken
Hoe verging het jullie in de eerste seizoenshelft? Goed? Slecht? Hoe dan ook; in de tweede seizoenshelft moet je weer vechten om te klimmen op de ranglijst of je koppositie te behouden! En dat levert altijd weer een mooie strijd op.

Richting het lekkere weer
Waar je in de eerste seizoenshelft toewerkt naar het winterse weer, zal het kwik nu alleen maar gaan stijgen en voetballen we richting de zomer. Alhoewel het natuurlijk Nederland blijft… 😉

Prijzen worden verdeeld
Eén van de mooiste clichés in het voetbal is toch wel dat ‘’de prijzen aan het einde van het seizoen worden verdeeld’’. En aan jullie om nog die extra stap harder te zetten om dat kampioenschap te realiseren of die periodekampioenschappen binnen te slepen. Want daar voetballen we toch (óók) voor?!

Verrassingen
De degradatiestress, periodetitels, het kampioenschap. Het kan voor behoorlijk wat druk zorgen en de ene ploeg kan daar beter mee omgaan dan de ander. Vandaar dat je in de tweede seizoenshelft altijd nog ploegen hebt die je positief, of negatief, verrassen.

En, hebben jullie al zin in de tweede seizoenshelft?! Zijn jullie er klaar voor? Dit waren in ieder geval redenen waarom wij niet kunnen wachten op de tweede seizoenshelft.