VoetbalJournaal-Speltips-Zomervakantie-latje trappen

Iedereen is al lekker aan het genieten van zijn of haar wel verdiende zomervakantie. Thuis, op vakantie in het buitenland of toch in Nederland. Om jullie van de bank af te halen en van de schermpjes af te krijgen heeft het VoetbalJournaal 5 leuke voetbalspellen. Deze voetbalspellen kan je super goed met je vrienden doen, dus neem ze mee naar een veldje bij jou in de buurt. Owja vergeet je voetbal niet!

Speltip 2: Zestienen
Ook wel doorlopertje genoemd is een onwijs leuk spel om met je vrienden of vriendinnen te doen. Daarnaast is het heel simpel en is het ook goed om je schot te oefenen.

Je speelt dit met minimaal drie spelers en iedereen heeft tien punten. In het begin wordt de keeper bepaald door latje trappen. Vanaf een afgesproken afstand van de goal mogen alle spelers één keer proberen om de lat te raken. Raak je de lat? Dan ben je veilig en hoef je niet te keepen. Mis je de lat? Dan kan het zijn dat je op goal moet. Stel dat er drie spelers meedoen. Eén speler raakt de lat en de andere twee missen de lat. De speler die heeft gemist en het verst weg heeft geschoten van de lat moet op goal.

Dit spel speel je liever met drie spelers of meer, hoe meer spelers hoe leuker het is. Je mag alleen buiten de zestien proberen te scoren. Gemist? dan ben je op goal. Raak? Dan blijft de keeper staan en gaat er één punt af. Schiet je op de paal of lat? Dan mag je proberen te scoren uit de rebound, maar je mag de bal slechts drie keer aanraken. De keeper moet de bal op dat moment uit de zestien zien te krijgen. Let daarom wel op dat je niet achter de keeper aan blijft rennen, want als hij de bal uit de 16 speelt is het goal leeg voor de volgende schutter.

Het spel gaat door totdat een speler geen punten meer heeft. Hij of zij is dan de verliezer en krijgt een straf. Meestal wordt er gebruik gemaakt van kontje knal, maar zonder straf is het ook hartstikke leuk om te spelen!

Benodigdheden:
– Minimaal drie spelers
– Eén voetbal
– Eén goal

Lees hier een ander artikel.
Lees hier een andere artikel uit de reeks Voetbal speltips.

Bron foto: VoetbalJournaal Academy