VoetbalJournaal-Speltips-Zomervakantie-latje trappen

Iedereen is al lekker aan het genieten van zijn of haar wel verdiende zomervakantie. Thuis, op vakantie in het buitenland of toch in Nederland. Om jullie van de bank af te halen en van de schermpjes af te krijgen heeft het VoetbalJournaal 5 leuke voetbalspellen. Deze voetbalspellen kan je super goed met je vrienden doen, dus neem ze mee naar een veldje bij jou in de buurt. Owja vergeet je voetbal niet!

Speltip 1: Tienen
Iedereen kent dit spelletje wel! Het ouderwets spelletje tienen gaat al een tijd terug op de voetbalveldjes en wij geven het geen ongelijk, want het is hartstikke leuk! Daarnaast is het ook heel goed voor je balcontrole, behendigheid en na een tijd zal je zeker jouw record hooghouden verbreken.

Je speelt dit spel met minimaal drie spelers en iedereen heeft tien punten. In het begin wordt de keeper bepaald door latje trappen. Vanaf een afgesproken afstand van de goal mogen alle spelers één keer proberen om de lat te raken. Raak je de lat? Dan ben je veilig en hoef je niet te keepen. Mis je de lat? Dan kan het zijn dat je op goal moet. Stel dat er drie spelers meedoen, één speler raakt de lat en de andere twee missen de lat. De speler die heeft gemist en het verst weg heeft geschoten van de lat moet dan op goal.

De regels zijn vrij simpel, je mag alleen scoren als de bal in de lucht naar jou wordt gespeeld, deze mag niet de grond hebben geraakt in de tussentijd. Raakt de bal de grond voordat je hem schiet? Dan mag je niet scoren! Scoor je hem wel? Dan moet je op goal, dit wordt ook wel een “dropkick” genoemd.  Scoor je met je voeten? Eén punt bij de keeper eraf, met je hoofd? Dan gaan er twee punten af. Scoor je met een hakje of met een knie? Dat zijn er drie. Maar schiet je naast de goal of vangt de keeper de bal uit de lucht nadat jij geschoten heb, dan ben jij op goal.

Het spel gaat door totdat een speler geen punten meer heeft. Hij of zij is dan de verliezer en krijgt een straf. Meestal wordt er gebruik gemaakt van kontje knal, maar zonder straf is het ook hartstikke leuk om te spelen!

Benodigdheden:
– Minimaal drie spelers
– Eén voetbal
– Eén goal

Lees hier een ander artikel.
Lees hier een andere speltip voor de zomervakantie.

Bron foto: VoetbalJournaal Academy