VoetbalJournaal-Speltips-Zomervakantie-latje trappen

Iedereen is al lekker aan het genieten van zijn of haar wel verdiende zomervakantie. Thuis, op vakantie in het buitenland of toch in Nederland. Om jullie van de bank af te halen en van de schermpjes af te krijgen heeft het VoetbalJournaal 5 leuke voetbalspellen. Deze voetbalspellen kan je super goed met je vrienden doen, dus neem ze mee naar een veldje bij jou in de buurt. Owja vergeet je voetbal niet!

Speltip 5: Latje trappen
Latje trappen is in de afgelopen speltips al voorbij gekomen, maar dat was om de keeper te bepalen. Deze regels gaan over het scoren van punten. De bedoeling, zoals de titel van het spel al verklapt, is de lat raken. Wie als eerst bij de tien punten is heeft gewonnen. Zo speel je voor jezelf tegen de andere spelers die meedoen. Latje trappen kan je met ontelbaar veel mensen spelen, er is geen maximaal aantal spelers. Al raden wij wel aan dat je het met minimaal twee en maximaal zes speelt anders moet je wel heel lang wachten op je beurt. Het toffe aan Latje trappen is dat je ook meteen je traptechniek oefent!

In het begin wordt er afgesproken vanwaar er geschoten gaat worden. Meestal is dit de zestien, maar als je op een veldje bij jou in de buurt speelt raden wij aan om de bal op negen á tien meter te leggen. Natuurlijk kan je zelf ook een beetje inschatten welke afstand goed te doen is voor jou en je vrienden.

Bij latje trappen moet je dus tien punten behalen. De speler die dit als eerst weet te bereiken heeft gewonnen. Maar hoe kom je dan aan punten? Dat is eigenlijk vrij simpel, want de lat is twee punten en de paal één punt. Mocht je nou echt goed zijn in dit spel kan je binnen vijf rondes klaar zijn of natuurlijk de afstand vergroten. Voor een leuk voorbeeld zou je het filmpje van de bankzitters eens moeten bekijken.

Benodigdheden:
– Twee spelers
– Eén voetbal
– Eén goal

Lees hier een ander artikel uit de reeks Voetbal Speltips.