VoetbalJournaal-Speltips-Zomervakantie-latje trappen

Iedereen is al lekker aan het genieten van zijn of haar wel verdiende zomervakantie. Thuis, op vakantie in het buitenland of toch in Nederland. Om jullie van de bank af te halen en van de schermpjes af te krijgen heeft het VoetbalJournaal 5 leuke voetbalspellen. Deze voetbalspellen kan je super goed met je vrienden doen, dus neem ze mee naar een bij jou in de buurt. Owja vergeet je voetbal niet!

Speltip 4: Flessenvoetbal
Het is zomer en daarom is het soms heel erg heet. Een superleuk spel om dan even lekker af te koelen is flessenvoetbal! Als je niet nat wordt tijdens dit spel, dan speel je het volgens ons niet fanatiek genoeg!

Je speelt dit met minimaal twee spelers, maar hoe meer spelers hoe leuker. Elke speler die meedoet vult zijn eigen fles met water, het liefst allemaal hetzelfde formaat fles. Daarna plaats iedereen zijn fles op plek in het veld naar keuze. Het mag overal zijn, maar hou het wel eerlijk. Spreek daarom van te voren af wat jullie regels zijn bij het plaatsen van de fles.

Flessenvoetbal start wanneer iedereen zijn fles heeft neergezet, daarna wordt de bal in het midden gelegd en het spel kan van start gaan. De andere spelers moeten de bal af zien te pakken en tegelijkertijd hun fles zien te beschermen. Als je de bal hebt afgepakt moet je de andere flessen proberen om te schoppen. Word jouw fles om geschoten? Dan moet je eerst de bal ophalen en dan pas mag je de omgevallen fles weer overeind zetten.

De speler die aan het eind van het spel als enigste water in zijn fles heeft zitten is de winnaar. Of als je eerder stopt is het de speler met nog het meeste water in zijn fles.

Benodigdheden:
– Minimaal twee spelers
– Eén voetbal
– Iedere speler heeft zijn eigen fles nodig

Lees hier een ander artikel uit de serie Voetbal Speltips.