VoetbalJournaal-Speltips-Zomervakantie-latje trappen

Iedereen is al lekker aan het genieten van zijn of haar wel verdiende zomervakantie. Thuis, op vakantie in het buitenland of toch in Nederland. Om jullie van de bank af te halen en van de schermpjes af te krijgen heeft het VoetbalJournaal 5 leuke voetbalspellen. Deze voetbalspellen kan je super goed met je vrienden doen, dus neem ze mee naar een bij jou in de buurt. Owja vergeet je voetbal niet!

Speltip 1: Final’tje
Misschien ken je dit spel wel onder de naam “Afvallertje”. De bedoeling is om iedere ronde te scoren. Scoor je? Dan ben je door naar de volgende ronde. Scoor je niet en ben je als laatste over? Dan ben je helaas afgevallen. Je speelt voor jezelf tegen alle andere spelers die meedoen. Hoe meer spelers hoe leuker het spel is. Het is niet alleen een leuk spel, maar het helpt je ook bij het leren van verdedigen en aanvallen. Bijna alle aspecten van voetbal komen erbij kijken.

Je speelt dit met minimaal vier spelers. In het begin wordt er een keeper aangewezen die zal het gehele spel op goal staan. Hij of zij functioneert ook als scheidsrechter. Daarnaast brengt de keeper elke keer weer de bal in het spel. Hoe beter de keeper is hoe langer het spel duurt, dus kies niet de beste als je wat minder tijd hebt.

Final’tje volgt de gewone voetbalregels, maar heeft er nog wel een paar extra. De eerste regel is ook de belangrijkste! Je speelt ten allen tijden alleen, samenspel is verboden. Daarnaast moet je geen overtredingen maken, want dan zal de keeper als scheidsrechter optreden en een vrije trap of penalty geven aan de andere speler. Hou de keeper dus goed te vriend, want die kan je soms een handje helpen.

Het spel gaat door totdat er nog maar twee spelers over zijn. Zij strijden in een FINALE tegen elkaar. De speler die als eerst weet te scoren is de winnaar. Hij of zij mag de volgende pot bepalen wie er op goal gaat.

Benodigdheden:
– Minimaal drie spelers en één keeper
– Eén voetbal
– Eén goal

Lees hier een ander artikel uit de reeks voetbal speltips.