Kozakken Boys gaat voor bekerstunt

De beker is, bij uitstek, de competitie waar dromen waarheid worden. Waar je als amateurclub in een succesvolle campagne het misschien wel mag opnemen tegen het grote Ajax of Feyenoord. En, waarom niet, stunten tegen de grote jongens? Bekersprookjes bestaan inderdaad, dat is net de romantiek van deze competitie. In de huidige campagne schakelde AVV Swift nog Vitesse uit, om in de volgende ronde eervol onderuit te gaan tegen Feyenoord (4-1).

Kan een amateurclub dan de beker winnen? In theorie misschien wel, maar in de praktijk is het nog nooit gebeurd dat een Nederlandse amateurclub de cup in de prijzenkast mocht bijzetten. Het is zelfs al van 1994 geleden dat een club uit een lagere klasse (NEC) de finale haalde. Ook in Frankrijk en België zijn er geen voorbeelden van amateurclubs die de beker pakten.

Toch blijft de gemiddelde voetballiefhebber dromen van een heuse bekerstunt. Als het niet door een amateurclub is, dan wel door een van de mindere goden uit het professionele voetbal. Daar spelen ook de bookmakers graag op in. In Nederland is het verboden om te wedden op de KNVB-beker, maar in Frankrijk en België bieden operators als Unibet, Bwin, Ladbrokes en Betfirst wel deze mogelijkheid. Daar hangt echter een belangrijke voorwaarde aan vast: om een weddenschap te kunnen afsluiten, moet je woonachtig zijn in respectievelijk Frankrijk of België.