De Opstelling met De linksbuiten

Een linksbuiten herken je in het veld uiteraard aan de plek waar hij staat, maar vaak kun je in de warming up al een beetje een kleine gok doen wie de man op de positie zal zijn. Hij is vaak te herkennen aan een verzorgd kapsel met hoogstwaarschijnlijk een overloop, opvallende schoenen en is alvast zijn trucjes aan het oefenen die hij in de wedstrijd wil gaan maken.

Snel zijn. dat is voor de positie toch wel een verplichte eis. Zonder snelheid is een mannetje passeren haast een onmogelijke opgave. Zorg er daarom voor dat jouw linksbuiten niet met de snelheid van een tractor over dat veld het jogt.

Een beetje behendigheid is ook zeker geen overbodige luxe. Met benen als houten planken kan je beter op schaken gaan. De man voorin heeft een uiteraard een redelijke dribbel in zijn pakket van kwaliteiten. De bal kort bij de voet houden en tegelijkertijd goed het overzicht bewaren, voor zover hij van plan is de bal af te geven.

Wanneer hij lekker in de wedstrijd zit begint hij zich pas echt het mannetje te voelen. Hij heeft misschien een paar goede loopacties gemaakt en hier en daar een man uitgespeeld. Op dat moment is het vaak maar even wachten totdat deze Ronaldo wanne be zijn trukkendoos open gooit. Helaas hebben de meeste buitenspelers alleen de skill moves vijf sterren op FIFA20.

Het amateurvoetbal heeft geen VAR, maar voor sommige buitenspelers is dit ook totaal niet nodig. Je vraagt je soms af of jouw linksbuiten de buitenspel regel wel helemaal begrijpt. Nog voordat er een bal uit het achterveld naar voren gegeven kan worden staat hij al bij de cornervlag zijn bal op te wachten, heb je helemaal niks aan!

Hoe aanvallend je ook ingesteld bent, af en toe mee verdedigen hoort er nu eenmaal bij. Wil het nu nog wel eens het geval zijn dat deze ‘grote speler’ zich hier veel te belangrijk voor voelt. Hoe je het nu ook went of keert, de linksbuiten is vaak toch wel het binkie van het team en die eer houdt hij graag hoog. Je kan het je toch niet voorstellen dat jij als man op links achter je man aan loopt, ho maar.