general-booking-punt-com-invloed

In 2020 staan er wereldwijd een aantal grote sportevenementen gepland, wat betekent dat het een heel mooi jaar gaat worden voor sportliefhebbers. UEFA EURO 2020™ wordt gespeeld in 12 Europese steden – waaronder Amsterdam – en in Japan wordt het grootste internationale sportevenement ter wereld georganiseerd. Dat is een sportief vooruitzicht dat menig hart sneller doet kloppen. Onderzoek van Booking.com, de officiële accommodatie- en attractiepartner van UEFA EURO 2020™, laat zien hoe ver sportliefhebbers bereid zijn te gaan om hun favoriete team live te kunnen aanmoedigen.

Nederlandse sportliefhebbers gaan tot het uiterste om hun elftal live te zien
Uit onderzoek van Booking.com, uitgevoerd onder meer dan 19.000 voetbalfans uit 29 markten, blijkt dat één op de tien (10%) Nederlandse sportliefhebbers liever op reis gaat om hun favoriete team live te kunnen zien spelen, dan met het gezin op vakantie te gaan *.

Het plannen en boeken van een sportreis staat hoog op het prioriteitenlijstje, want 23% van de Nederlandse sportliefhebbers zet geld opzij met het specifieke doel om een reis te maken naar een bestemming waar ze hun favoriete team of sporter in actie kunnen zien. Meer dan één op de tien sportliefhebbers (13%) geeft zelfs toe dat ze bereid zijn om minder geld uit te geven aan het verjaardagscadeau van hun eigen partner of kind dan aan een reis naar een groot sportevenement.

Sport op de reisbucketlist: voor fans een realiteit
Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan een kwart (28%) van de Nederlandse fans aan niets anders kan denken dan een reis naar een sportevenement, omdat ze niet het risico willen lopen een historisch moment te missen, en 68% zegt dat ze de sfeer van het stadion zelf graag live mee willen maken.

Daarbij denken ze in het bijzonder aan het bijwonen van het Europees kampioenschap voetbal, want bijna een derde van de ondervraagden (28%) heeft dit evenement op de reisbucketlist gezet als sportevenement dat ze ten minste één keer in hun leven mee willen maken.

Arjan Dijk, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Booking.com, zegt hierover: “Er is geen twijfel mogelijk dat sportevenementen van grote invloed zijn op plaatsen waar mensen naartoe willen reizen. Er gaat heel wat moois gebeuren op sportgebied dit jaar, in het bijzonder rondom UEFA EURO 2020™, fans doen er alles aan om er zelf bij te kunnen zijn. Wij vinden het geweldig om ze te kunnen helpen om dat geweldige moment live mee te maken. Het is prachtig om partner te zijn van de UEFA™ en op deze manier bij te dragen aan de ervaring van fans op hun reis naar dit belangrijke toernooi.

Mis geen gedenkwaardige sportevenementen
Booking.com-ambassadeur David Villa, die door de jaren heen al vele iconische momenten heeft beleefd tijdens verschillende UEFA EURO™-kampioenschappen, zet zijn absolute favorieten op een rijtje. Van loeiharde schoten tot dramatische ontknopingen in de laatste minuut; volgens de UEFA EURO 2008™ winnaar van de Gouden Schoen waren dit de beste momenten, een mooie warming-up voor de fans die deze zomer naar de stadions afreizen.

David Villa: “Het belooft een zinderend sportjaar te worden, ik kan niet wachten om zelf de sfeer te beleven tijdens UEFA EURO 2020™ in alle gastlanden en om opnieuw ongelofelijke momenten mee te maken! Er zal zoveel kwaliteit op de velden staan dat dit een van de beste internationale kampioenschappen ooit wordt voor de supporters, en daarom is het zo geweldig om de kans te hebben om te reizen en er deel van uit te maken.

De reguliere tickets voor UEFA EURO 2020™ zijn inmiddels uitverkocht, maar Booking.com, de officiële accommodatie- en attractiepartner van UEFA EURO 2020™, biedt Nederlandse voetbalfans een laatste kans om een plekje te veroveren voor de finale van UEFA EURO 2020™, een schitterende ervaring die je misschien maar eens in je leven meemaakt. Het gaat om een prijs die bestaat uit kaartjes voor de finale van UEFA EURO 2020™, plus andere extra‘s, waaronder accommodatie in Londen.

Kanshebbers zijn Nederlandse fans die via Booking.com een verblijf geboekt en aangedaan hebben vóór 31 maart 2020; zij kunnen meedoen aan de trekking en maken kans op het winnen van deze geweldige prijs. Kijk voor meer informatie en de volledige algemene voorwaarden op www.booking.com/stadiumsuite.